Πελοπόννησος

Κορωνοϊός: Κατέληξε γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο Μολάων

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης μετά την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων στα Παπαδιάνικα. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, το ένα από τα δύο κρούσματα, επρόκειτο για μία γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα η οποία και κατέληξε.

Όπως αναφέρει αναλυτικά ο κ. Τριχείλης “Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού βρέθηκαν στα Παπαδιάνικα. Αφορούν σε αλλοδαπούς, γιαγιά και εγγονό, οι οποίοι κατοικούν πολλά χρόνια στο χωριό. Πρώτα διαγνώστηκε θετική η γιαγιά μετά τη διακομιδή της χθες βράδυ στο νοσοκομείο Μολάων και σήμερα ο εγγονός της μετά από τη μεταφορά του με αυτοκίνητο του δήμου στο νοσοκομείο Μολάων, για να υποβληθεί σε rapid test. Στο ίδιο σπίτι μένει και ο παππούς ο οποίος βρέθηκε αρνητικός. Ο εγγονός και ο παππούς τέθηκαν σε καραντίνα στο σπίτι τους και σιτίζονται από τον δήμο. Δυστυχώς η γιαγιά, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα, δεν τα κατάφερε και κατέληξε πριν από μία περίπου ώρα. Επίσης έγινε ιχνηλάτηση, ενημέρωση και επισήμανση σε όσους είχαν έρθει σε επαφή με κάποιο από τα δύο κρούσματα, ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση για κάποιες ημέρες. Παράλληλα έγιναν rapid test στο δημοτικό κατάστημα στα Παπαδιάνικα”.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει επαναληπτικός έλεγχος μετά από μερικές μέρες και θα συνεχιστεί η ιχνηλάτηση, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα νέων κρουσμάτων.

“Θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ειδικότερα δε, αυτοί που είχαν στενές ή και περιστασιακές επαφές με τα κρούσματα. Εάν παρουσιάσουν κάποια συμπτώματα όπως πχ πυρετό, βήχα, δύσπνοια, αγευσία, ανοσμία, κόπωση, πονόλαιμο, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρό τους. Η ατομική ευθύνη του καθενός να τηρεί απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίαςείναι το βασικότερο όπλο για τον περιορισμό της διασποράς”, αναφέρει ο δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button