Ελλάδα

Κορωνοϊός: «15 μέρες lockdown, 45 μέρες άνοιγμα» – Οι νέες εισηγήσεις γιατρών που δέχεται η κυβέρνηση

Αν δεν ανασχεθεί το δεύτερο κύμα κορωνοϊού ήδη διακεκριμένοι νοσοκομειακοί γιατροί του «Ευαγγελισμού» συζητούν την ανάγκη εφαρμογής 15ήμερων lockdowns συνοδευόμενων από 45ήμερα ανοίγματα, μέχρι να βρεθούν αποτελεσματικά εμβόλια ή φάρμακα ικανά να αντιμετωπίσουν τη νόσο.

Αυτή η εκδοχή διαδοχικών κλειδωμάτων και ανοιγμάτων έχει εφαρμοστεί και αλλού και συζητείται ευρέως στους κύκλους των νοσοκομείων που είναι επιφορτισμένα με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου ωστόσο δηλώνουν ότι δεν έχει φθάσει σε αυτούς τέτοια πρόταση.

Την καταθέτουμε παρά ταύτα επειδή όλα δείχνουν ότι η πανδημία είναι μπροστά μας και τίποτε δεν δηλώνει πως θα έχουμε διαθέσιμα εμβόλια ή φάρμακα πριν από την άνοιξη του 2021.

Ιατρικές πηγές επιπλέον διευκρινίζουν ότι ένα δεύτερο lockdown θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των διασωληνωμένων και τον αριθμό των κρουσμάτων.

Τα μέτρα και τα σταθμά λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, είναι συγκεκριμένα. Αν φθάσουμε στα 1.000 κρούσματα ημερησίως ή οι διασωληνωμένοι προσεγγίσουν τους 300, τότε πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ένα νέο «κλείδωμα».

Για να μη συμβεί, μάσκες παντού, πλύσιμο χεριών και αποστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button