ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κουκούμης για τις εργασίες στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας: «Η απόφαση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας ποσό θα κάνει, με γαϊδούρι πηγαίνει από την μια υπηρεσία στην άλλη»

 

_DSC7298


Η διακοπή των εργασιών που σήμανε η Αρχαιολογική Υπηρεσία στις εργασίες που ξεκίνησε η δημοτική Αρχή Τριφυλίας στη γκρεμισμένη πετρόχτιστη μάντρα στο «μπαλκόνι» της ιστορικής Αρκαδιάς, στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, τέθηκε από τον Σαράντο Κουκούμη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας. Οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Μαΐου και την ίδια μέρα και σταμάτησαν με παρέμβαση στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Κουκουμης για το θέμα αυτό σημείωσε τα εξής: «Για την Άνω Πόλη, αυτή η απόφαση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας ποσό θα κάνει, με γαϊδούρι πηγαίνει από την μια υπηρεσία στην άλλη, τρεις μήνες τώρα για πάρει η έγκριση. Και για την μάντρα αντιστήριξης που είναι ένα χάλι μεγάλο». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της ανάπλασης στην πλατεία της Άνω Πόλης λέγοντας πως, «είναι μια αμαρτωλή ιστορία και δεν ξέρω αν θα δοθούν και άδειες φέτος στα καταστήματα για να βγάλουν τραπέζια, γιατί δεν έχει καθοριστεί ακόμη αν είναι δρόμος ή πλατεία, τι νοικιάζει ο δήμος, από τη μια παίρνει τα λεφτά αλλά από την άλλη δεν θέλει να νομιμοποιήσει κάποια πράγματα για να μην έχουν το άγχος οι καταστηματάρχες αλλά και ο δήμος να είναι εντάξει απέναντι σε αυτούς που πληρώνουν».

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Σωστά όλα αυτά που λέει ο κύριος Κουκούμης αλλά επειδή έχει πάρει και την έδρα στα Φιλιατρά ως εκπρόσωπος των Φιλιατρών ας ασχοληθεί και λίγο με τα Φιλιατρά εκτός από την πάνω πόλη.
    Για παράδειγμα μιας και έπιασε το θέμα της Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κάθε χρόνο τραβάμε τον διάολό μας με την καντίνα του στομίου γιατί και καλά το στόμιο έχει αρχαία.
    Το αποτέλεσμα εδώ και αρκετά χρόνια να απαξιωθεί η παραλία του στομίου ( που όλοι θυμούνται πόσο κόσμο είχε) γιατί ο δήμος δεν μπορεί να πάρει έγκαιρα την άδεια χρήσης από την αρχαιολογία ώστε να προκηρυχθεί εγκαίρως μαζί με τις υπόλοιπες καντίνες του δήμου Τριφυλίας.
    Πέρυσι δόθηκε 10 Αυγούστου και φυσικά δεν άνοιξε.
    Φέτος ο δήμος έκανε αίτηση 23-3-2017, η εφορία απάντησε μάλλον ανεπισήμως θετικά στις 10-4 και από τότε το έχουν στείλει για έγκριση στο υπουργείο πολιτισμού στην Κα Κονιόρδου..
    Δυο μήνες τώρα κύριε Κουκούμη μου….. , την πάνω πόλη το πήρατε χαμπάρι το στόμιο που γίνεται κάθε χρόνο ( που ο κόσμος ξέρετε τι λέει… ότι κάποιοι έχουν πρόσβαση στον δήμο και στην εφορία αρχαιοτήτων και απαξιώνουν εντέχνως το στόμιο σπρώχνοντας τον κόσμο προς άλλες κατευθύνσεις ) δεν σας βλέπω να ασχολείστε……!!
    για ασχοληθείτε και λίγο με τα Φιλιατρά.

    ΥΓ: Δεσμεύομαι να στείλω φωτογραφίες για να δουν όλοι σε τι κατάσταση είναι αυτήν τι στιγμή το στόμιο και όλοι αυτοί που πάνε σε άλλες παραλίες πάνε από επιλογή η κάποιοι τα τελευταία χρόνια απαξιώνουν εντέχνως το στόμιο!
    Μιας και είναι αυτονόητο ότι όταν την σήμερον ημέρα μια παραλία δεν είναι οργανωμένη δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής στον κόσμο.

    1. Nτροπη στους υπευθυνους toυς Φιλιατρινους και όχι μονο που διαρκως απαξιωνουν τα Φιλιατρα και το ομορφο Στομιο που είναι η πιο παλια παραλια της περιοχης η’ μηπως ορισμένοι θελουν το Στομιο πριβε και αδιαφορουν σκοπιμα Εδώ και εξιντα χρονια ειξερα και εχω γραψει για τα αρχαια στο στομιο και τωρα που κτιστικαν τοσες βιλες ψαχνουν για τα αρχαια ; Μια καντινα ζητάμε και μερικες ομπρελες με σεβασμο στο χωρο [ εις μνημη της Πελαγιας και Θεοφανη Οικονομοπουλου} για να απολαμβανουμε τη μαγι΄α του τοπιου που τοσο νοσταλγουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button