Αγροτικά

Κρήτη: Αγωνιούν οι αγρότες για την παρουσία του δάκου στις ελιές

Η μάχη για την καταπολέμηση του να είναι πιο εντατική και στοχευμένη

Μετά την περυσινή ικανοποιητική ελαιοπαραγωγική χρονιά, δυσοίωνες φαίνεται να είναι οι προβλέψεις για τη φετινή παραγωγή.

Αφενός, ο υψηλός δακοπληθυσμός που προσβάλλει τις καλλιέργειες στην Κρήτη και αφετέρου τα χαμηλά ποσοστά καρποφορίας της ελιάς, δημιουργούν ένα κλίμα αγωνίας στους κόλπους των αγροτών.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, για την πορεία της υλοποίησης του προγράμματος δακοκτονίας, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα με επίκεντρο και τις περιοχές της Κρήτης που φαίνεται να παρατηρείται πιο έντονη η παρουσία του δάκου προκειμένου εκεί η μάχη για την καταπολέμηση του να είναι πιο εντατική και στοχευμένη.

Όσον αφορά τους εκτός προγράμματος ψεκασμούς κάλυψης, στους οποίους αρκετοί ελαιοπαραγωγοί καταφεύγουν στην παρούσα χρονική στιγμή , τονίστηκε ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται μόνο εφόσον διαπιστωθεί έντονη δακοπροσβολή, να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά εγκεκριμένα σκευάσματα και να διασφαλίζεται η τήρηση των ελάχιστων χρονικών ορίων από τον τελευταίο ψεκασμό ως τη συγκομιδή για την αποφυγή υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο ελαιόλαδο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button