Υγεία

Κρυολόγημα: Αυτό το γεύμα θα σε βοηθήσει να αναρρώσεις

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Chest πρότεινε ότι η σούπα κοτόπουλου μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να διευκολύνουν τα συμπτώματα των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλή τον Δρ. Stephen Rennard, Larson καθηγητής ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα στην Ομάχα, μελέτησαν τη μεταβολή των ουδετερόφιλων – ένα είδος λευκών αιμοσφαιρίων – όταν συνδυάζονται με σούπα.

Διαπίστωσαν ότι η κίνηση ουδετερόφιλων μειώθηκε με την  παρουσία της σούπας, γεγονός που υποδηλώνει έναν πιθανό αντιφλεγμονώδη μηχανισμό που θα μπορούσε τουλάχιστον θεωρητικά να ανακουφίσει τα συμπτώματα.

Πώς η κοτόσουπα βοηθά στο κρυολόγημα

Το άρωμα, τα μπαχαρικά και η θερμότητα από τη σούπα κοτόπουλου θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ιγμορείων και στη βελτίωση των συμπτωμάτων των ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με ξεχωριστή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Chest.

Στη μελέτη, μικροσκοπικά σωματίδια που μιμούνται μια δέσμη βακτηρίων ή ιών εισήχθησαν στις μύτες 15 υγιών εθελοντών. Οι ερευνητές μετρούσαν τη δραστηριότητα των σωματιδίων όταν εισήχθησαν πριν και μετά το κρύο νερό, το ζεστό νερό και τη σούπα κοτόπουλου.

Η ζεστή σούπα κοτόπουλου ήταν πιο αποτελεσματική από το ζεστό νερό στην αντιμετώπιση της λοίμωξης του αναπνευστικού και των κρυολογημάτων, μιας και βοηθούσε γρηγορότερα στην απομάκρυνση των παθογόνων σωματιδίων από τους αεραγωγούς των πνευμόνων.

Με άλλα λόγια η ζεστή κοτόσουπα συμβάλλει στη ρευστοποίηση της βλέννας και στην αποσυμφόρηση του αναπνευστικού συστήματος.

Κοτόσουπα: Ένα μπολ με θρεπτικά συστατικά

Οι περισσότερες σούπες κοτόπουλου περιέχουν συστατικά που παρέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, καθώς επίσης συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Για παράδειγμα, τα καρότα παρέχουν στο σώμα σας βιταμίνη Α, ένα θρεπτικό συστατικό που παίζει ρόλο στην ανοσολογική απόκριση και το κοτόπουλο περιέχει ψευδάργυρο, που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος.

Ποιο κοτόπουλο όμως να προτιμάτε?

Ιδανική επιλογή αποτελεί ένα κοτόπουλο που τρέφεται με 100% φυτικές τροφές, βασισμένες στο καλαμπόκι, και αγνό ελαιόλαδο.

Χάρη στα πολύτιμα συστατικά του ελαιόλαδου το κρέας του κοτόπουλου γίνεται πιο νόστιμο και τρυφερό, καθώς επίσης έχει βελτιωμένη σύσταση σε ότι αφορά στα λιπαρά οξέα.

Ως γνωστό, το λάδι της ελιάς σε σχέση με άλλα σπορέλαια έχει σημαντικά υψηλότερη θρεπτική αξία και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε,  που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Το ελαιόλαδο βοηθάει επίσης στην καλύτερη απορρόφηση του Σεληνίου που περιέχεται στην τροφή των πουλερικών με αποτέλεσμα να παρέχει ένα κρέας πλούσιο σε Σελήνιο και με τις ευεργετικές του ιδιότητες αποτελεί ιδανική επιλογή για το καθημερινό μας τραπέζι.

Αν αναζητάτε λοιπόν μια νέα gourmet θρεπτική εμπειρία στην καθημερινότητά σας, με πρόσθετα οφέλη για τον οργανισμό σας, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα κοτόπουλο που τρέφεται με 100% φυτικές τροφές, βασισμένες στο καλαμπόκι, και ελαιόλαδο, που διατίθεται στα παρακάτω προϊόντα στα σούπερ μάρκετ ή σε επιλεγμένα κρεοπωλεία:

  • Κοτόπουλο 70% συσκευασμένο
  • Μπούτι κοτόπουλου συσκευασμένο
  • Φιλέτο Μπούτι 600g συσκευασμένο
  • Φιλέτο Στήθος 600g συσκευασμένο

Πηγή : logodiatrofis

 

Photo: Pixabay

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button