Πολιτική

“Κρύο” το κλίμα για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

Ανησυχία προκαλεί σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας το ενδεχόμενο μικρής προσέλευσης στις εκλογές για τους νέους εκπροσώπους των νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων του κόμματος. Οι εκλογές έχει προσδιοριστεί να γίνουν στις 13 Μάη και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η προσέλευση θα υπολείπεται έναντι του σημερινού αριθμού των μελών, λόγω της προϋπόθεσης, για την άσκηση του δικαιώματος της ψήφου, πληρωμής της ετήσιας συνδρομής των 12 ευρώ, ποσό που δεν είναι ευκαταφρόνητο όταν αθροίζεται σε ένα ζευγάρι μιας οικογένειας. Επιπλέον για τη θέση της νέας ή του νέου προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μεσσηνίας της Ν.Δ., δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο καθώς η σημερινή πρόεδρος, Νατάσσα Κυριακοπούλου, δεν έχει ανακοινώσει και επίσημα την απόφασή της, η οποία ωστόσο φαίνεται ότι θέλει και δεύτερη θητεία στην ηγεσία της ΝΟΔΕ…

Σε ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. επισημαίνονται τα εξής σχετικά με τι διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών:

«Στις 13 Μαΐου 2018 θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης, που υπάγονται στην Γραμματεία Οργανωτικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης και του Καταστατικού του Κόμματος.

Ειδικότερα, θα διεξαχθεί διαδικασία εκλογής:

▪ Προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων (Ν.Ο.).

▪ Μελών των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟ.Δ.Ε.)

▪ Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.).

▪ Μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.).

Κατά τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές, δικαίωμα εκλέγειν για την εκλογή του Προέδρου της Ν.Ο., των μελών της ΝΟ.Δ.Ε., του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. και των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε., έχουν με βάση το Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, τα μέλη του Κόμματος που έχουν καταβάλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018, ύψους δώδεκα ευρώ (12,00 €).

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2018

Τρίτη, 10/4/2018

Λήξη Προθεσμίας υποβολής αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης κάρτας μέλους, για εξόφληση συνδρομής με αντικαταβολή, ως προϋπόθεση δικαιώματος εκλέγειν

Παρασκευή, 27/4/2018

Λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων

Παρασκευή 4/5/2018

-Λήξη προθεσμίας εξόφλησης συνδρομής μελών ηλεκτρονικά, ως προϋπόθεση δικαιώματος εκλέγειν

-Λήξη προθεσμίας υποβολής αίτησης μετεγγραφής

Κυριακή 13/5/2018

Διεξαγωγή ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρων Ν.Ο. και ΔΗΜ.Τ.Ο. και μελών ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ε. (ώρες 10.00 – 19.00)».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button