Ελλάδα

Κυκλοφόρησαν τα συλλεκτικά νομίσματα για την επέτειο των 200 ετών

Διατίθενται μέσα από το e-shop που δημιούργησε γι’ αυτόν τον σκοπό η Επιτροπή “Ελλάδα 2021”

Η πανδημία έχει “φρενάρει” σημαντικά τον εορτασμό των δύο αιώνων από την Επανάσταση του 1821, ωστόσο τουλάχιστον κάποιες δραστηριότητες προωθούνται.

Για παράδειγμα, ξεκίνησε η διάθεση του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

O φοίνικας του 1828 και η δραχμή του 1832, τα δύο πρώτα νομίσματα του Ελληνικού Κράτους, κυκλοφορούν και πάλι, ως συλλεκτικά ενθύμια της επετείου των 200 ετών μετά την Επανάσταση, μέσα από το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”. Πρόκειται για δύο μοναδικά διμεταλλικά νομίσματα που εκδόθηκαν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (125.000 έκαστο) και θα είναι διαθέσιμα στην τιμή των 40 ευρώ το καθένα.

Η διάθεσή τους γίνεται μέσα από το e-shop που δημιούργησε γι’ αυτόν τον σκοπό η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” στον σύνδεσμο shop.greece2021.gr. Το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” αποτελείται συνολικά από 14 νομίσματα. Υλοποιήθηκε με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής, και με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button