Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Κυνηγοί χαλκού έδρασαν για τέταρτη φορά και αφαίρεσαν τρεις μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Γιόλακα Φιλιατρών! [εικόνες]

 

1


Ανενόχλητοι επέστρεψαν στον «τόπο του εγκλήματος» όπου είχαν ήδη δράσει και άλλες φορές, οι «κυνηγοί» χαλκού που ρημάζουν τους μετασχηματιστές στην περιοχή της Γιόλακας Φιλιατρών!

Οι δράστες κατέστρεψαν άλλους τρεις μετασχηματιστές τα ξημερώματα της Πέμπτης προκαλώντας ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ, καθώς και την διακοπή της ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή που έχει ως αποτέλεσμα να μένουν απότιστα δεκάδες στρέμματα με καλλιέργειες.

 2

Οι άγνωστοι δράστες χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος, έσπασαν τα δοκάρια που στηρίζουν τους βάρους 1 τόνου μετασχηματιστές στην περιοχή Κοκκινιά της Βάλτας, τους γκρέμισαν στο έδαφος και, αφού τους άνοιξαν ξεβιδώνοντας με την ησυχία τους πάνω από 40 βίδες στον καθένα (!), άρπαξαν τον χαλκό που περιείχαν. Αμέσως μετά, έγιναν καπνός, όπως και στις τρεις προηγούμενες επιδρομές τους, στις 22 Σεπτεμβρίου, στις 3 Ιουλίου και στις 8 Οκτωβρίου. Στην πιο πρόσφατη περίπτωση, οι άγνωστοι δράστες είχαν λεηλατήσει τρεις μετασχηματιστές, στην προηγούμενη δύο, και την πρώτη φορά άλλον ένα.

Το πρωί της Πέμπτης έκπληκτοι αγρότες της περιοχής είδαν, αρχικά, διαλυμένο τον έναν από τους τρεις μετασχηματιστές όπου βρισκόταν δίπλα στον κεντρικό δρόμο, και σε κοντινή απόσταση το δεύτερο και τον τρίτο. Αμέσως, ειδοποίησαν την Αστυνομία και τη ΔΕΗ και στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί υπάλληλοι και συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ.

Ο τρόπος με τον οποίο δρουν είναι συγκεκριμένος, αφού σκαρφαλώσουν στις κολώνες που βρίσκονται οι μετασχηματιστές, κατεβάζουν τις ασφάλειες, κόβουν τα καλώδια και μετά τραβώντας τους με κάποιο όχημα, συνήθως αγροτικό, (του δένουν ακόμη και με λάστιχα μεγάλης διαμέτρου) ξηλώνουν τους μετασχηματιστές βάρους κοντά στον 1 τόνο, ρίχνοντάς τους στο χώμα. Στη συνέχεια τους διαλύουν και αφαιρούν από το εσωτερικό το χαλκό που έχουν.

Το συμβάν προβληματίζει έντονα κατοίκους και Αρχές καθώς είναι το τέταρτο συμβάν από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του gargalianoionline αναμένεται να υπάρξει καθυστέρηση στην αποκατάσταση της ζημιάς καθώς ο εργολάβος της ΔΕΗ βρίσκεται εκτός Μεσσηνίας ενώ η ΔΕΗ δεν έχει διαθέσιμους μετασχηματιστές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστραφούν θερμοκηπιακές καλλιέργειες που υπάρχουν στην περιοχή. Μάλιστα, στον χώρο γεώτρησης που αφαίρεσαν ένα μετασχηματιστή οι ιδιοκτήτες τοποθέτησαν δική τους γεννήτρια για να μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους!

 3

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button