ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κυπαρισσία: Χρώμα, χορός και μουσική στην έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης “Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες”!

 

0


24 έως και 29 Αυγούστου η καρδιά της παράδοσης θα χτυπά στην Τριφυλία!

Η έναρξη έγινε το βράδυ της Πέμπτης, στο Λαογραφικό Μουσείο στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας.

Άνοιξε η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες», στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Τριφυλίας μέχρι και την Τρίτη 29 Αυγούστου, με τη συμμετοχή παραδοσιακών σχημάτων από το Ισραήλ, τη Γεωργία, την Εσθονία, το Ανατολικό Τιμόρ, την Αρμενία και από την Ελλάδα από την Άνθεια-Αρίστεινο της Αλεξανδρούπολης, την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους, το Κοπανάκι και τα Φιλιατρά. Πρόκειται για μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, για παιχνίδια και για εκδηλώσεις με παραδοσιακές γεύσεις…

Σκοπός της διοργάνωσης του φεστιβάλ είναι η προαγωγή υψηλών αξιών, όπως η ενδυνάμωση της ειρήνης, της φιλίας, η συναδέλφωση των λαών, η εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού  και του φανατισμού, αλλά και η συνεργασία των λαών για την επίλυση κοινών προβλημάτων με κοινές δράσεις, όπως η διάδοση των παραδόσεων, των ηθών και εθίμων κάθε χώρας.

Τα χορευτικά συγκροτήματα των ξένων αποστολών κατά την παραμονή τους στο Δήμο μας, θα ξεναγηθούν στην Αρχαία Ολυμπία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους του Δήμου Τριφυλίας : Τους θολωτούς Τάφους της Περιστεριάς και στο Βυζαντινό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους.

Το Φεστιβάλ έχουν διοργανώσει ο Δήμος Τριφυλίας με την Κοινωφελή του Επιχείρηση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button