Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

“Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες”: Ξεκίνησε το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Τριφυλίας [εικόνες]

 

main


Μία σημαντική πολιτιστική διοργάνωση για την Τριφυλία ξεκίνησε χθες στην Κυπαρισσία.

Πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες – Kyparissia Sunshine International Folklor Festival» που διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά, ο Μορφωτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με τη συμπαράσταση του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Καταξιωμένα και αναγνωρισμένα χορευτικά συγκροτήματα από 5 χώρες (Πολωνία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Εκουαδόρ και Ινδία), μαζί με ελληνικά σχήματα και συλλόγους, συνθέτουν ένα ψηφιδωτό πολιτισμού που αποτελείται από χορούς, μουσικές, χρώματα, ιστορία και παράδοση. Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ έγινε χθες το βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας, η οποία περιελάμβανε ξενάγηση στην Παλιά Πόλη και το Κάστρο, ενώ έγινε η παρουσίαση κάθε χώρας με ένα αντιπροσωπευτικό βίντεο και ένα χορό. Τα χορευτικά συγκροτήματα κατά την παραμονή τους στην Τριφυλία θα επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία, οινοποιεία και ελαιοτριβεία της περιοχής, την Περιστεριά και το Βυζαντινό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποποιηθεί το Σάββατο το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, όπου εκτός από τα πέντε χορευτικά των φιλοξενούμενων χωρών θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του ΜΕΣΚ με δύο προγράμματα (του γάμου και του τρύγου), το Λύκειο Ελληνίδων -Παράρτημα Δράμας και ο Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης. Χορευτικές βραδιές όμως θα γίνουν και σήμερα (Παρασκευή) το βράδυ στο Κοπανάκι, την Κυριακή στα Φιλιατρά και τη Δευτέρα στους Γαργαλιάνους, με τη συμμετοχή και των χορευτικών τμημάτων από τους τοπικούς συλλόγους: Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα», Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο Πυρσός», Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.

 

Δείτε εικόνες:

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. ποσο θα στοιχισουν αραγε οι ηλιαχτιδες απο την ινδια ;Δεν φτιαχναμε καλυτερα κανα αγροτικο δρομο ραβδος ερχεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button