Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Θρίαμβος Ιμάμογλου, κολοσσιαία ήττα Ερντογάν -Πανηγύρια στους δρόμους

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης επανέλαβε και διεύρυνε την νίκη που είχε καταγάγει στις 31 Μαρτίου καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μετά τη καταμέτρηση του 99% των ψήφων, ο Εκρέμ Ιμάμογλου εξασφαλίζει το 54,03% των ψήφων, έναντι 45,09% για τον υποψήφιο του Ερντογάν, τον πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σάρωσε ο Ιμάμογλου στις γειτονιές της Πόλης -Αύξησε θεαματικά τα ποσοστά του
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ενίσχυσε εντυπωσιακά τα ποσοστά του σε όλες τις γειτονιές Κωνσταντινούπολης, ενώ αντίστοιχα ελαφρά υποχώρηση παρατηρείται στα ποσοστά του AKP και του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου εμφανίζεται νικητής σε 28 από τις 39 γειτονιές της Κωνσταντινούπολης. Στα τέλη Μαρτίου, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης αναδεικνυόταν νικητής σε 16 από αυτές. Αντίστοιχα, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έχασε 13 περιφέρειες σε σύγκριση με τις εκλογές του Μαρτίου. Στην Μπεσίκτας, ο Ιμάμογλου εξασφάλισε ποσοστό 83%, ενώ κατέγραψε ποσοστά 81% και 79% σε δύο ακόμη γειτονιές της Κωνσταντινούπολης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button