Κόσμος

Κόλαση για 214 Αγγλους στη Ζάκυνθο -Τους άφησαν 3 ώρες σε αεροπλάνο με 48 βαθμούς [εικόνες]

Απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν οι 214 επιβάτες που ταξίδεψαν από την Ζάκυνθο με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο και το αεροδρόμιο του Στάνστεντ την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία στο νησί εκείνη την ημέρα ήταν 30 βαθμού Κελσίου με αποτέλεσμα οι επιβάτες να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο της Thomas Cook ελπίζοντας πως θα απολαύσουν εκεί μερικές στιγμές δροσιάς.

Ωστόσο για κακή τους τύχη συνέβη το αντίθετο.

Οταν όλοι είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, το οποίο θα αναχωρούσε στις 2 το μεσημέρι, τότε οι αεροσυνοδοί παρακάλεσαν τους επιβάτες να κάνουν λίγο υπομονή καθώς παρουσιάστηκε μία βλάβη στο αεροσκάφος, η οποία θα έπαιρνε μόνο λίγα λεπτά για να επιδιορθωθεί.

Ωστόσο τα λίγα λεπτά έγιναν 3 ώρες με τους επιβάτες να ζουν έναν ζωντανό εφιάλτη, καθώς υποχρεώθηκαν όχι μόνο να μείνουν μέσα στο αεροσκάφος, αλλά και να περιμένουν χωρίς καθόλου aircondition και σε συνθήκες αφόρητης ζέστης.

Μάλιστα σύμφωνα με την The Sun, η οποία επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες, η θερμοκρασία στο αεροπλάνο έφτασε μέχρι και τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό που ακολούθησε ήταν εμετοί, λιποθυμίες και κρίσεις πανικού από την υπερβολική ζέστη, ενώ  μία έγκυος γυναίκα χρειάστηκε την βοήθεια μίας νοσοκόμας.


Η ταλαιπωρία φαίνεται και από τις εικόνες που έβγαλαν οι επιβάτες όπου πολλοί έβγαλαν τις μπλούζες τους για να δροσιστούν ενώ ήταν ιδρωμένοι παντού, ενώ άλλοι έβγαιναν στις σκάλες μήπως και να νιώσουν καλύτερα.

Οι επιβάτες μάλιστα ανέφεραν στα βρετανικά μέσα πως και τις 3 ώρες που περίμεναν δεν τους προσφέρθηκε ούτε φαγητό, ούτε καν λίγο νερό.

Τελικά μετά από τρεις ώρες, τα νέα δεν ήταν καλά καθώς το πρόβλημα δεν είχε λυθεί και η πτήση δεν μπορούσε να ξεκινήσει.

Έτσι ακολούθησε κι άλλη ταλαιπωρία με τους επιβάτες να πρέπει να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία, τα οποία μάλιστα όπως ανέφεραν ήταν σε άθλια κατάσταση, ενώ φαγητό τους χορηγήθηκε μετά τις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun η Thomas Cook, η οποία τελικά πραγματοποίησε την πτήση το πρωί της Δευτέρας ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία αναγνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε επιτρέψει νωρίτερα την αποβίβαση των επιβατών από το αεροσκάφος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button