Πολιτική

Κόντρα Χαρδαλιά – Καπέλιου για την Πολιτική Προστασία

Στη χώρα μας η Πολιτική Προστασία “βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση”, είπε ο αντιπεριφερειάρχης και τέως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Καπέλιος, στη σύσκεψη που έγινε χθες το βράδυ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Πρόσθεσε ότι εδώ και χρόνια βρίσκεται η Πολιτική Προστασία σε αυτή την κατάσταση, όπως επίσης ανέφερε ότι ούτε το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει κάποια πρόοδος. Η πιο σοβαρή όμως αναφορά του Βασίλη Καπέλιου αφορούσε το κόστος για την ενοικίαση εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχει μια υπερβολή, ότι ενώ στο παρελθόν η Ελλάδα είχε έλλειψη εναέριων μέσων τώρα έχει πλεόνασμα, κάτι που στοιχίζει ένα σωρό χρήματα τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός…

Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς στην απάντησή του τόνισε ότι αυτές οι αναφορές είναι άδικες, ισοπεδωτικές, τον εξέπληξαν και δεν τις δέχεται, καθώς και ότι μπορούν να δώσουν έναυσμα σε κάποιον για να λαϊκίσει. Μίλησε λεπτομερώς για το έργο που έχει γίνει στην Πολιτική Προστασία υπό την ηγεσία του, αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της δομής της, στην εξασφάλιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από διάφορα προγράμματα για προμήθεια εξοπλισμού και μέσων, στη δημιουργία ειδικού προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ για τα Σώματα Ασφαλείας, στη στελέχωση των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας με προσωπικό κ.ά. Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τον Βασίλη Καπέλιο να πει σε τηλεοπτικό σταθμό ότι αυτά που ανέφερε ήταν λάθος και γενικά εμφανίστηκε ιδιαίτερα θιγμένος.

Ωστόσο ο υφυπουργός δεν απάντησε με τον ίδιο λεπτομερειακό τρόπο σε όσα είπε ο Βασίλης Καπέλιος σχετικά με το “πλεόνασμα” εναέριων πυροσβεστικών μέσων και το κόστος που επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός. Σχολίασε μόνο ο Νίκος Χαρδαλιάς ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν γίνεται με όρους κόστους, “πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή;” ρώτησε χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Καπέλιος ανταπάντησε σημειώνοντας ότι έχει μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και πως δεν λαϊκίζει. Αναγνώρισε δε πως όσα ανέφερε ο υφυπουργός για την μετεξέλιξη και αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, για την ενίσχυση με εξοπλισμό και μέσα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά.

Στ.Μ. | kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button