Αθλητικά

Κύπελλο Μεσσηνίας: Πρεμιέρα το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου

Με τα παιχνίδια του κυπέλλου ξεκινά η σεζόν 2021-22 στη Μεσσηνία.

Η πρεμιέρα στο θεσμό θα γίνει το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου, με ομάδες της Α1 τοπικής και προαιρετικά της Β’ τοπικής.

Στο κύπελλο Μεσσηνίας ερασιτεχνών, είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του Α.Ο. Διαβολιτσίου, που μετέχει στη Γ’ εθνική, των ομάδων της Α’ και Α1 τοπικής και προαιρετική για τα σωματεία της Β’ τοπικής και για τους ερασιτέχνες της Καλαμάτας.
Στα αξιοσημείωτα. ότι οι ομάδες δεν θα πληρώσουν παράβολο συμμετοχής, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης, με εξαίρεση τα σωματεία που δεν δήλωσαν την περασμένη σεζόν συμμετοχή (αυτά θα πληρώσουν παράβολο 70 ευρώ).
Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της ΕΠΟ, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 3 το μεσημέρι. Οι αγώνες του κυπέλλου θα διεξαχθούν σε πέντε φάσεις και μέχρι τα προημιτελικά θα είναι μονοί. Ο τελικός έχει οριστεί για τις 16 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.
Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει, μαζί με αυτή των πρωταθλημάτων στις 9 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του “ Τennis Club”και θα περιλαμβάνει τις τρεις πρώτες φάσεις. Για τα προημιτελικά και ημιτελικά θα γίνει κλήρωση στα γραφεία της Ενωσης.

Ο τρόπος διεξαγωγής

Α’ φάση: 18-19/09/2021. Μονοί αγώνες στην έδρα της ομάδας μικρότερης κατηγορίας ή χαμηλότερης βαθμολογικής θέσης εάν πρόκειται για ομάδες της ίδιας κατηγορίας. Λαμβάνουν μέρος υποχρεωτικά οι ομάδες Β’ κατηγορίας, που τυχόν θα δηλώσουν συμμετοχή μαζί με ομάδες
της Α1 Κατηγορίας.
Β’ φάση: 25-26/09/2021. Ομάδες 32 – 16 μονοί αγώνες, Γηπεδούχος αγώνα η
ομάδα με μονή αρίθμηση στον πίνακα που θα προκύψει κατά την κλήρωση.
Γ’ φάση: 30-31/10/2021. Ομάδες 16 – 8 μονοί αγώνες. Γηπεδούχος η ομάδα με μονή αρίθμηση στον πίνακα μετά τη διεξαγωγή των αγώνων των προηγούμενων φάσεων.
Δ’ φάση: Δημόσια κλήρωση στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Μ. στις 03/11/2020 και ώρα 15
Ομάδες 8 – 4 διπλοί αγώνες. Γηπεδούχος ομάδα θα προκύπτει με κλήρωση. Με την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων να ανακοινώνεται την ημέρα της κλήρωσης.
Ε’ φάση- Ημιτελικοί: Δημόσια κλήρωση στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Μ. στις 08/12/21 και ώρα 15.00 Ομάδες 4 – 2 διπλοί αγώνες. Γηπεδούχος ομάδα θα προκύπτει με κλήρωση. Με την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων να ανακοινώνεται την ημέρα της κλήρωσης.
Τελικός: Θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα (16/03/2021, εκτός αν ζητηθεί από την ΕΠΟ πιο νωρίς ο Κυπελλούχος, οπότε θα σας οριστεί προγενέστερη η ημερομηνία.
* Σε περίπτωση που πραγματοποιούνται εργασίες στο Α.Κ της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας θα οριστεί άλλο γήπεδο που θα αποφασίσει η Επιτροπή Κυπέλλου.
* Ολοι οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button