Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Κ. Κόλλιας: “Απαράδεκτη η κατάργηση της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στους παραθαλάσσιους οικισμούς των Φιλιατρών”

 

Δήλωση του Κώστα Κόλλια, Πρώην Δημάρχου Τριφυλίας, σχετικά με την κατάργηση της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στους παραθαλάσσιους οικισμούς των Φιλιατρών.

Η δήλωση με τίτλο “Απαράδεκτη η κατάργηση της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στους παραθαλάσσιους οικισμούς των Φιλιατρών” αναφέρει τα εξής:

Αφού ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μας, ο καινούριος χρόνος να είναι πιο χαρούμενος από τους προηγούμενους, θα ήθελα διερμηνεύοντας και τα αισθήματα της Φιλιατρινής Κοινωνίας, να εκφράσω την απόλυτη αποδοκιμασία μου, στην κατάργηση του Αγιασμού των Υδάτων, στους παραδοσιακούς και επίσημα αναγνωρισμένους, παραθαλάσσιους οικισμούς του Αγρίλη, της Αγίας Κυριακής και του Λιμεναριού.

Ποιό όργανο την αποφάσισε και με ποια πειστική δικαιολογία?
Ποιος οριοθετεί, ή ακυρώνει την Χριστιανική παράδοση?

Δυσκολεύομαι να πιστέψω αυτό που ακούγεται, ότι με την απόφαση αυτή (έστω και άθελα αυτών που την πήραν) εξυπηρετούνται επαγγελματικά συμφέροντα.

Δεν αρκεί η αντίδραση του τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών.
Απαιτείται άμεση προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου και άμεση απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, για την ανάκληση της αψυχολόγητης αυτής απόφασης, των υφισταμένων Ιερέων του.
Ας μην μπουν και αυτοί στο κάδρο, των τοπικιστικών Επαγγελματικών συμφερόντων.
Και ας μην ξεχνάμε, ότι κάποτε οι Φιλιατρινοί, έβγαλαν μόνοι τους, τους επιταφίους στην πλατεία.

Εύχομαι σε όλους Καλή χρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button