Ελλάδα

Λαμία: Συγκλονιστικές εικόνες από το τρένο που εκτροχιάστηκε – «Εισέβαλε» σε κτήριο

Επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγια Λιανοκλάδι- Στυλίδα εκτροχιάστηκε, στις 05:45 το πρωί, στον σταθμό της Λαμίας στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Το τρένο κινούμενο από Λιανοκλάδι προς Στυλίδα μόλις μπήκε στο σταθμό της Λαμίας εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην αποθήκη που υπάρχει στο σημείο και να τη διαλύσει κυριολεκτικά.

Ευτυχώς μέσα στην αποθήκη εκείνη την ώρα δεν ήταν κανείς. «Από αυτή την αποθήκη ξεκινάνε το πρωί τα συνεργεία. Αν ήταν μετά τις 7:00′ θα είχε αρκετό κόσμο εδώ και θα θρηνούσαμε θύματα….», είπε στο LamiaReport ένας γείτονας.

Μέσα στο τρένο ήταν ελάχιστοι επιβάτες. Εκτός από τον μηχανοδηγό, ο οποίος δεν τραυματίστηκε ήταν και μια 48χρονη συνοδός, που εργάζεται ως προϊσταμένη στον ΟΣΕ, η οποία τραυματίστηκε.

Χρειάστηκε μάλιστα οι πυροσβέστες να κόψουν τα κάγκελα για να την απεγκλωβίσουν και στη συνέχεια την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο ακόμη μια 50χρονη επιβάτης του τρένου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο μηχανοδηγός αρχικά εγκατέλειψε το σημείο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο μηχανόδηγός αργότερα εμφανίστηκε αυτοβούλως στην τροχαία για να καταθέσει.«Ίσως ο άνθρωπος πανικοβλήθηκε και γι αυτό έφυγε. Πρόκειται για εξαιρετικό συνάδελφο…», είπε εργαζόμενος στον ΟΣΕ.

Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση από τον ΟΣΕ, αλλά όλα δείχνουν ότι ότι κάποιος ξέχασε να αλλάξει τα “κλειδιά” με αποτέλεσμα το τρένο μπαίνοντας στο σταθμό να εκτροχιαστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ράγες αλλάζουν κατεύθυνση από υπάλληλο του ΟΣΕ που θα έπρεπε να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο. Το ερώτημα είναι γιατί αυτό δεν έγινε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button