Τοπικά Νέα

Λαμπρά Εγκαίνια στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή του Θωμά 15 Απριλίου 2018, τα Εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτηριακού συγκροτήματος της ιστορικής Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς.
Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.
Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια προέβη στα αποκαλυπτήρια της κτητορικής πλάκας του Μοναστηριού.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμώς και εγκαρδίως τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την ένταξη του έργου της αποκατάστασης του κτηριακού συγκροτήματος της Μονής και ευχαρίστησε επίσης για την συμβολή τους τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, την θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Ντίνα Νικολάκου, την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, καθώς και την πρώην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.
Παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περικλής Μαντάς, ο Πολιτευτής κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και Εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης και Διαχείρισης της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. ΧριστοφόροΝταμάτη για την άοκνη προσφορά του στο Μοναστήρι.Επίσης εξέφρασε την επιθυμία και ευχή του, γρήγορα η Ιερά Μονή να επανδρωθεί με αδελφότητα.

tharrosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button