ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Λαμπρός εορτασμός της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία [εικόνες -βίντεο]

Λαμπρός και ενωτικός ήταν ο εορτασμός της Παντριφυλιακής εορτής της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος με τις διήμερες εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν στην ιστορική Άνω Πόλη Κυπαρισσίας παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων και πλήθος κόσμου.

Το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου. Μετά το Θείο Κήρυγμα, στις 10.30 το πρωί, ξεκίνησε από τον ιστορικό ναό Λιτανεία της ιεράς εικόνας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως.

Την πομπή συνόδευσε με κάθε επισημότητα η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας, η οποία απόδωσε και τιμές!

Στον Άγιο Αθανάσιο αποπέμφθηκαν δεήσεις από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις τους βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλο,,Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, το δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, τον τέως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαιδω Παναγιωτοπουλου και Δημήτρη Δριμή, τους αντιδημάρχους Αντώνη Βλάχο και Σωτήρη Μπακούρο, την περιφερειακή σύμβουλο Αντωνία Μπούζα, τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Μερκούρη, Γιάννη Κατσούλα, Χαράλαμπο Καναλουπίτη, Γιάννη Αδρακτάς, Σταματία Αλεξοπούλου, Παναγιώτη Τσαφαρά, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο τέως δήμαρχος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος.

Δείτε εικόνες και βίντεο:


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button