ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων στην Κυπαρισσία [εικόνες]

Με λαμπρότητα, επισημότητα, ηλιοφάνεια και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου στις θρησκευτικές τελετές, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κυπαρισσία!

Η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Πανηγυρίστρα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια ξεκίνησε Λιτανεία, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, με κατάληξη το Λιμάνι της Κυπαρισσίας όπου και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού! Την εορταστική ατμόσφαιρα λάμπρυναν με την παρουσία τους νεαροί κολυμβητές και αθλητές του ΝΟΚΥ που βούτηξαν στο Λιμάνι για τον Σταυρό, με τον Δημήτρη Αρνόκουρο να πιάνει πρώτος τον Σταυρό και να τον παραδίδει στο Μητροπολίτη, αποδεχόμενος ο ίδιος όπως και όλα τα άλλα παιδιά που βούτηξαν, τις ευλογίες του Μητροπολίτη.

Εκατοντάδες κόσμου, που είχαν κατακλύσει τη χερσαία ζώνη του λιμανιού Κυπαρισσίας, παρακολούθησαν την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Αμέσως μετά η πομπή που είχε ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας επέστρεψε στον ναό συνοδεία της Φιλαρμονικής της πόλης για την απόλυση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button