Τοπικά Νέα

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα! [εικόνες]

Με κάθε επισημότητα και την παρουσία πλειάδας πιστών η πόλη της Καλαμάτας εόρτασε την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, στο ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Στον Όρθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Γόρτυνος κ. Νικηφόρου, Αιτωλίας κ. Δαμασκηνού και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμονας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι στις κρίσιμες μέρες μας οφείλουμε να στραφούμε στο πρόσωπό της για να συναντήσουμε τον Σωτήρα Χριστό. Συνάμα, ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής του στον εορτασμό. Τέλος, ευχήθηκε οι μεσιτείες της Παναγίας μας προς τον Υιό της να δίνουν δύναμη στην ζωή του καθενός.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας “Υπαπαντής” στις κεντρικές οδούς της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν εκατοντάδες πιστών για να λάβουν τη χάρη της Θεομήτορος. Τιμές απέδωσαν αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και Φιλαρμονικές.

Με το πέρας της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ανέφερε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κάθε πιστό κι ότι Εκκλησία έχει ως ρόλο την αφύπνιση των πιστών. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους δύο ήρωες Ιπταμένους που έχασαν την ζωή τους στο καθήκον, ζητώντας όλοι να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. Τέλος, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς που συμμετείχαν στον εορτασμό, τους επισήμους προσκεκλημένους και τον πιστό λαό.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

ΠΗΓΗ: arxon.gr

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

    1. Το “Παπαδαριο ” σε μαρανε . Οι “κυριοι” με τις γραβατες δεν λες τιποτα που σε εμπαιζουν και σε γελοιοποιουν και ερχονται μετα ” μετα βαιων ” να αρπαξουν την ψηφο σου που εσυ το αφελεστατα δινεις .
      Βοηθεια σου .

  1. Η μονη βιομηχανια που δεν γνωριζει κριση, ολες οι στολες τους ξεπερνανε το μισο εκατομμύριο, κοροιδευουν οι θεοπαιχτες, αλλα που μυαλό ο κοσμάκης, οι λαοι εχουν τους ηγετες που τους αξιζουν, απο κεντρικη πολιτικη, δημοτικους αρχοντες, μεχρι εκκλησια.
    Και εδω βλεπουμε δεκαδες φωτογραφιες λες και ειναι η είδηση της χρονιάς, αλλα ολοι χρειαζονται την ευλογια τους ..με το παπαδαριο δεν τα βαζει κανείς.

    Προσφυγας μανα με ενα μωρο απο εμπολεμη περιοχη ζητησε βοηθεια απο την εκκλησία και ο παππας μετα απο μια βδομαδα της εδωσε 2 ναυλον σακούλες με μπαγιατικα πρόσφορα που ουτε σκυλιά δεν τα τρώνε. Και οταν ζητηθηκε βοηθεια απο τον Δημο η απάντηση ηταν ..δεν μπορω να κανω τιποτα …δεν υπαρχει κράτος. Ευτυχως σε τουτη την πολη υπαρχουν ππολιτες-ανθρωποι, που εκαναν οτι μπορουσαν να βοηθήσουν. Ενα μπράβο και ευχαριστω σε αυτους τους Κυπαρισσιωτες

    Ντροπη σας ταγοι του λαού

    Υ.Γ καλα ειναι τα διαφορα σχόλια αλλα γιατι φοβαστε να βαζετε το ονομα σας ??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button