Κόσμος

Λας Βέγκας: Γιγαντώνεται το μυστήριο στη Λίμνη Μιντ που στεγνώνει και ξεβράζει ανθρώπινα οστά

Ολο και περισσότερα ανθρώπινα λείψανα εντοπίζονται στην χτυπημένη από την ξηρασία Λίμνη Μιντ ανατολικά του Λας Βέγκας.

Για τέταρτη φορά από τον περασμένο Μάιο αποκαλύπτονται οστά, καθώς τα νερά υποχωρούν στη συρρικνούμενη τεχνητή λίμνη του ποταμού Κολοράντο.

via Associated Press

Οι τοπικές αρχές κλήθηκαν για μια ακόμη φορά γύρω στις 11 το πρωί του Σαββάτου, αφού ανακαλύφθηκαν υπολείμματα σκελετού στην παραλία Σουίμ.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η τοπική ιατροδικαστική υπηρεσία θα προσπαθήσει να προσδιορίσει πότε και πώς πέθανε το άτομο, καθώς οι ερευνητές εξετάζουν τα αρχεία αγνοουμένων.

via Associated Press

Την 1η Μαΐου, ένα βαρέλι που περιείχε ανθρώπινα λείψανα βρέθηκε στο ίδιο σημείο. Η αστυνομία πιστεύει ότι τα λείψανα ήταν ενός άνδρα που πέθανε από πυροβολισμό και το πτώμα πιθανότατα πετάχτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, οι αρχές λένε ότι βρέθηκαν ανθρώπινα υπολείμματα σκελετού σε κοντινή απόσταση.

Πιο πρόσφατα, στις 25 Ιουλίου μερικά ανθρώπινα οστά βρέθηκαν και πάλι στη λίμνη.

Η αστυνομία εικάζει ότι μπορεί να ανακαλυφθούν ακόμη περισσότερα λείψανα, καθώς η στάθμη του νερού στη λίμνη συνεχίζει να υποχωρεί.

via Associated Press

Τα μακάβρια ευρήματα έχουν πυροδοτήσει εικασίες για άλυτες υποθέσεις αγνοουμένων και δολοφονιών που χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες – μέχρι το οργανωμένο έγκλημα και τις πρώτες μέρες του Λας Βέγκας, το οποίο απέχει μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη λίμνη.

Η επιφάνεια της λίμνης έχει πέσει περισσότερο από 52 μέτρα σε σχέση με τότε που ήταν γεμάτη το 1983.

via Associated Press

Οι επιστήμονες λένε ότι η Δύση των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της λεκάνης του ποταμού Κολοράντο, έχει γίνει θερμότερη και ξηρότερη τα τελευταία 30 χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button