Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση: Νέο «δώρο» 12,4 εκατομμύρια ευρώ στο Μορέα

 

Εν μέσω πανδημίας νέο «δώρο» 12.395,257 ευρώ έδωσε η κυβέρνηση στο Μορέα για την επιδότηση λειτουργίας του ιδιωτικού αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα.

Δεν έφταναν τα 14,5 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από τα διόδια, πληρώνονται επιπλέων από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από την άγρια φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, άλλα τόσα για πανωπροίκια.

Αυτή η επιδότηση αφορά το εξάμηνο Μάρτιος-Σεπτέμβριος του 2020 και έρχεται να προστεθεί στα 204 εκατομμύρια ευρώ που έχει πάρει ο Μορέας από το 2014 έως το Μάρτιο του 2020. Κάθε εξάμηνο έως το 2034 θα δίνονται ανάλογα ποσά.

Είναι η εγγυημένη κερδοφορία των καπιταλιστικών ομίλων που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης του 2007 που ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αναθεωρήθηκε προς όφελος του Μορέα επί ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι κυβερνήσεις αρνούνται κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, θεσπίζουν όμως εγγυημένες ποσότητες στις ΣΔΙΤ για τους καπιταλιστές (αριθμός αυτοκινήτων που θα περάσουν από τα διόδια του Μορέα, τόνοι σκουπιδιών που θα πάνε στα σκουπιδοεργοστάσια της ΤΕΡΝΑ κλπ.).

Να μην πανηγυρίζουν λοιπόν Νίκας-Τατούλης-Νικολάκου για την έναρξη των εργασιών για τα σκουπιδοεργοστάσια γιατί έρχονται ανάλογα πανωπροίκια στη ΤΕΡΝΑ με το παράρτημα 6 της Σύμβασης ΣΔΙΤ που αφορά τους Μηχανισμούς πληρωμών.

Λεφτά για τη στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, για μέτρα περιορισμού διάδοσης κορονοϊού στα ΜΜΜ δεν υπάρχουν, για τους καπιταλιστές όμως υπάρχουν και δίνονται απλόχερα.

4-12-2020

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button