Τοπικά Νέα

Λεβεντάκης σε Ανδρινόπουλο: “Όπως φάνηκε, εκ του αποτελέσματος, δε δύνασαι για τα δύσκολα!”

Επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας

Αφορμή, για την παρούσα, αποτελεί η χθεσινή επιστολή του δημοτικού συμβούλου, κ. Ευστάθιου Ανδρινόπουλου, που δημοσιεύθηκε στα τοπικά ΜΜΕ.
Σχετικά, λοιπόν, με αυτήν και προκειμένου οι πολίτες να έχουν πλήρη και σαφή γνώση, αλλά και την άποψη της άλλης πλευράς, απευθυνόμενος στον κ. Ανδρινόπουλο, έχω να σχολιάσω τα επόμενα:
Χαίρομαι που, μετά από πολύ καιρό, σε βλέπω και πάλι να δραστηριοποιείσαι με τα κοινά, αγαπητέ φίλε Στάθη.
Πάει πολύς καιρός, από τότε που εγκατέλειψες τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου μου, για θέματα των Γαργαλιάνων και, μαζί μ΄αυτήν, την ευκαιρία που είχες να αναλάβεις πρωτεύοντα ρόλο, στα δρώμενα της πόλης σου.
Αντιλαμβάνομαι, βέβαια, ότι πλησιάζει ο καιρός των εκλογών και η συμπεριφορά, όλων σας, της αντιπολίτευσης, αλλάζει.
Φίλε Στάθη,
Εσύ πρώτος, από όλους, ξέρεις πολύ καλά την κατάσταση που παραλάβαμε, σε ό,τι αφορoύσε στο βιολογικό καθαρισμό των Γαργαλιάνων.
Τον πρώτο καιρό, μαζί ήταν που πηγαίναμε στα Υπουργεία, προσπαθώντας να διορθώσουμε τα αδιόρθωτα.
Δε νομίζω να έχεις ξεχάσει τις, δικές σου, προσπάθειες να βρεις γραφεία, που θα αναλάμβαναν τη διόρθωση της μελέτης του ΒΙΟΚΑ, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΜΟΔ.
Όπως και δεν πιστεύω, να έχεις ξεχάσει τις υποσχέσεις που έδινες ότι, όταν με το καλό τελειώσουμε με την ένταξη του έργου, εσύ θα είσαι ο πρώτος που θα τους στείλεις όλους (αιρετούς και υπαλλήλους) στον εισαγγελέα, για τα εγκληματικά λάθη και την κατασπατάληση των χρημάτων του Δήμου, σε αχρείαστες μελέτες.
Μήπως έχεις χάσει τον ογκώδη φάκελο που κουβαλούσες, πάντα, μαζί σου με τις επιστολές που μας είχε στείλει η εταιρεία, που είχε αναλάβει παλιότερα την εκπόνηση μελέτης για τον ΒΙΟΚΑ, στην οποία αναφέρονταν συγκεκριμένα ονόματα, ως υπαίτια της κατασπατάλησης χρημάτων του Δήμου και ουσιαστικά της αχρήστευσης της μελέτης;
Αν είναι έτσι σε δικαιολογώ, αν πάλι δε θέλεις να τα βάλεις με συντοπίτες σου, εν όψει των εκλογών, σε αφήνω στην κρίση των συμπολιτών σου.
Άλλωστε, δεν αποτελεί μυστικό ότι ο λόγος που αποχώρησες, τότε, από τη σύμπραξη που είχαμε, ήταν γιατί εκείνη την περίοδο τα πράγματα με τον ΒΙΟΚΑ ήταν οριακά, με ορατό τον κίνδυνο να χάναμε το έργο.
Εσύ έφυγες, φοβούμενος μην αναλάβεις το κόστος της ήττας, εγώ όμως έμεινα, με τους λίγους συνεργάτες μου, μέχρι τέλους, και δικαιώθηκα.
Δε γνωρίζω αν σε έχουν ενημερώσει, αλλά τον βιολογικό των εντάξαμε και εντός του μήνα προχωράμε με τις διαδικασίες δημοπράτησης.
Στο επισημαίνω, γιατί δεν είδα να τοποθετηθείς για το γεγονός, τρεις μήνες τώρα, όπως και δε σε είδα έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, να καταθέτεις κανένα έγγραφο.
Πού είναι τα έγγραφά σου, Στάθη μου;
Δώσ΄τα στη δημοσιότητα, όπως έλεγες ότι θα κάνεις.
Εγώ, ως όφειλα, από τη θεσμική μου θέση, τα έχω παραδώσει στη δικηγόρο του δήμου, η οποία βρίσκεται σε συνεργασία, με εξειδικευμένο δικηγόρο της Αθήνας και αναμένεται να προβούν σε νομικές κινήσεις.
Δε σε κατηγορώ, που λιγοψύχησες, μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουμε το βιολογικό, ούτε που με εγκατέλειψες, την πιο κρίσιμη στιγμή.
Έχω μάθει πια, δύο χρόνια τώρα, πως έτσι φέρονται οι πολιτικάντηδες.
Θα περίμενα, όμως, να είχες το θάρρος να μου αναγνωρίσεις την προσωπική επιτυχία της ένταξης του ΒΙΟΚΑ, γιατί εσύ Στάθη ξέρεις την αλήθεια.
Εκτός και αν αποφάσισες, για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους, να μην πεις την αλήθεια, στον κόσμο, με μόνο κριτήριο να σπιλώσεις την προσπάθειά μου και τα όσα, μέχρι τώρα, έχω καταφέρει στο Δήμο.
Είπαμε, πολιτική είναι αυτή…
Φίλε Στάθη,
Μου διεμήνυσες, ότι η περίοδος χάριτος και ανοχής τελείωσε.
Σε λάθος άνθρωπο και αργά, θυμήθηκες να επιδώσεις τελεσίγραφο.
Άλλωστε, ουδέποτε έτυχα τέτοιας περιόδου (ούτε και πρόκειται να συμβεί, κάτι τέτοιο), από οιονδήποτε.
Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, έχω γίνει δέκτης, ουκ ολίγες φορές, λυσσαλέας και άδικης κριτικής, από την αντιπολίτευση, με μόνο σκοπό την παρακώλυση του έργου μου, έτσι ώστε να μην κάνω πράξη το όραμα που έχω, για την Τριφυλία.
Μετά από δύο χρόνια, στο τιμόνι του Δήμου, έχω δώσει δείγματα γραφής, βάσει όλων αυτών που έχουν γίνει, αλλά και όλων εκείνων που σκέφτομαι, σχεδιάζω και πρόκειται να γίνουν, στην Τριφυλία.
Αν δεν το γνωρίζεις…
Η συζήτηση θεμάτων, εκτός ημερήσιας διάταξης, προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας του Δήμου.
Όλα τα χρόνια, από συστάσεως του νέου δήμου, έχει γίνει χρήση της δυνατότητας αυτής, κατά κόρον, από όλες τις Δημοτικές Αρχές.
Αν κόπτεσθε, εσύ και η υπόλοιπη αντιπολίτευση (με την οποία έχεις, πλέον, συστρατευθεί), να κάνετε σωστά τη δουλειά σας, καλό θα ήταν να πατάτε, που και που, στο Δημαρχείο και να ενημερώνεστε, από τις Υπηρεσίες, για τη λειτουργία του δήμου, την πορεία των έργων και, κυρίως, τον αριθμό αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Έργων, σαν και αυτό που ολοκληρώθηκε, πριν λίγο καιρό, στους Γαργαλιάνους.
Ελπίζω, από αυτό και μόνο το έργο, να κατάλαβες και εσύ, όπως και οι υπόλοιποι συντοπίτες σου (πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι τεχνικών υπηρεσιών και διευθυντές τεχνικών υπηρεσιών), πόσο ανεπαρκείς υπήρξατε, για τον τόπο σας, για τριάντα (30) και πλέον έτη.
Καθότι, κάθε χρόνο, αφήνατε στο έλεος του Θεού τα καταστήματα, όπως και τα παρακείμενα σπίτια στην πόλη, με αποτέλεσμα αυτά να πλημμυρίζουν, χωρίς να κάνετε, γι΄αυτό, την παραμικρή ενέργεια.
Μάθε(τε) λοιπόν, ότι αυτό το έργο έγινε επί των ημερών μου, με πολύ μικρό κόστος, για το Δήμο και χαίρει της αναγνώρισης όλων.
Και κάτι τελευταίο…
Αν περιμένεις, να ασκείς τα καθήκοντά σου, ως αντιπολίτευση, από τον καναπέ σου και διαβάζοντας εισηγήσεις, φίλε Στάθη, το έχεις χάσει το παιχνίδι.
Είναι εύκολη υπόθεση η άσκηση αντιπολίτευσης και προσπάθησε, τουλάχιστον, γι’ αυτήν…
Γιατί, όπως φάνηκε, εκ του αποτελέσματος, δε δύνασαι για τα δύσκολα!
Φιλικά…
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ
Δήμαρχος Τριφυλίας

Σχετικά Άρθρα

10 Σχόλια

  1. Ολίσθημα να πιάνετε στο στόμα σας τον κ. Ανδρινόπουλο ο οποίος είναι έντιμος, ακέραιος και καθαρός.
    Την γνωστή παροιμιώση έκφραση “Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του” την έχετε ακούσει και την ξέρετε;
    Θα την μάθετε σίγουρα.
    Πολύ τρεμούλα για τις εκλογές έχετε.
    Καταλάβατε ή σας είπαν ότι είστε σε αποδρομή αποχώρησης;
    Γεια σας.

  2. Ο/Η Πολίτης που θεωρεί ότι οι άσχετοι πρέπει να πάνε σπίτια τους, γιατί ζημιώνουν απίστευτα τον τόπο. λέει:

    Καλά του τα λες Δήμαρχε!

    Ο κος Ανδρινόπουλος όλο λέει λέει και τπτ δεν κάνει….Όταν λέμε τίποτα, εννοούμε τπτ. Και συμφωνώ και εγώ στο ότι λιγοψύχησε σε ενδεχόμενη ήττα του ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων. Τον έχω ακούσει προσωπικά να λέει ότι θέλει ΒΙΟΚΑ στη Βάλτα και στου Φλόκα (ή στο Πυργάκι, δεν θυμάμαι ακριβώς), όταν ακόμη ο ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων δεν φαινόταν πουθένα! Δλδ πράγματα τελείως αστεία, από έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία γνώση του αντικειμένου. Δλδ και εγώ μπορώ να βγω άνετα αύριο και να πω ότι Θέλω ΒΙΟΚΑ στην Τριπύλα, στο Χαλαζόνι, στην Αυλώνα, στην Πολυθέα και στο Βρωμονέρι, και θα είμαι καλός πολιτικός!!! Δεν θα με ενδιαφέρει αν θα γίνει κάποια τεχνοοικονομική μελέτη! Εγώ θα ξέρω και θα είμαι ειδικός! Μιλάμε για αστείες καταστάσεις…

    Τόσα χρόνια κανείς δεν μπόρεσε να εντάξει το έργο. Ο Δήμαρχος με την ομάδα του το κατάφερε και χωρίς τη βοήθεια του κου Ανδρινόπουλου. Ο κος Ανδρινόπουλος δεν έκανε ΤΠΤ απολύτως για τον ΒΙΟΚΑ, σύν του ότι είναι και παντελώς άσχετος ούτως ή αλλιώς. Στη συνάντηση που είχε γίνει στους Γαργαλιάνους τότε με την εμπλοκή που είχε παρουσιαστεί με τον Βιοκα, είχαν μαζευτεί όλοι και ο καθένας είπε τη γνώμη του, αλλά αυτός που το προχώρησε μέχρι τέλους ήσουν εσύ Δήμαρχε. Πραγματικά λυπάμαι για τη στάση του κου Ανδρινόπουλου. Λυπάμαι να κατηγορεί το Δήμαρχο ο οποίος έφερε δύο τεραστίων διαστάσεων έργα στους Γαργαλιάνους (ΒΙΟΚΑ, Αλικοντούζι). Κρίμα…

    Αλλά δεν πειράζει. Εδώ είμαστε και θα κριθούν όλοι οι αιρετοί με το καλό στην επόμενη ψηφοφορία.

  3. Ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα:
    Ζηλοφθονία: φθόνος, ζήλια, αυτός που ενοχλείται με την επιτυχία των άλλων.
    Συνέχισε δήμαρχε με όσα δεν έκανε κανείς!!!!
    Βιολογικός Γαργαλιάνων : Συγχαρητήρια πολλά!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button