Αθλητικά

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Θα ξεπεράσει το μισό δισ. δολάρια από τα συμβόλαιά του στο NBA

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα γίνει ο παίκτης που έχει λάβει τα περισσότερα χρήματα στην καριέρα του στο NBA όταν ολοκληρωθεί η νέα επέκταση του με τους Λος Άντζελες Λέικερς που τον «δένει» με την ομάδα ως τη σεζόν 2024-25.

Ο «βασιλιάς», σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, συμφώνησε σε διετή επέκταση του συμβολαίου του με τους Λέικερς για 97,1 εκατομμύρια δολάρια. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και η διοίκηση της ομάδας της Καλιφόρνια έσπευσε να του προσφέρει νέα συμφωνία με τον «βασιλιά» να λέει το «ναι». Η δεύτερη σεζόν στο νέο συμβόλαιό του προβλέπει player option, δηλαδή θα μπορεί ν’ αποφασίσει ο Τζέιμς αν θα παραμείνει ή όχι.

Αν κάνει χρήση της οψιόν θα φτάσει στα εξασφαλισμένα χρήματα – χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους δηλαδή – στα 532 εκατομμύρια δολάρια σε 23 χρόνια πορείας στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Θα ξεπεράσει τον Κέβιν Ντουράντ που έχει ως τώρα αυτό τον άτυπο… τίτλο. Τότε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα είναι στα 40 του χρόνια βαδίζοντας προς τα 41.

Επιπλέον, αν εκείνες τις χρονιές παρουσιαστεί αύξηση στο salary cap των ομάδων του NBA, η αξία του νέου συμβολαίου του ΛεΜπρόν Τζέιμς μπορεί να φτάσει ως και τα 111 εκατομμύρια δολάρια!

Ο Τζέιμς είναι ένας από τους τέσσερις εν ενεργεία δισεκατομμυριούχους αθλητές με τους Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Τάιγκερ Γουντς να είναι οι άλλοι τρεις.

Αυτή η κίνηση εξέπληξε πολλούς στους κύκλους της λίγκας μιας και οι Λέικερς δεν είναι μια ομάδα που λειτουργεί σωστά και αφότου κατέκτησαν το πρωτάθλημα το 2020 έχουν κάνει πολλά λάθη που οδήγησαν στο να μην καταφέρουν να προκριθούν στα πλέι οφ την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Εκτιμάται πως μετά από την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Τζέιμς θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ τους. Κύριος στόχος είναι ο Κάιρι Ίρβινγκ των Μπρούκλιν Νετς.

Βέβαια, η απόκτησή του δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς οι Λέικερς προσπαθούν να παραχωρήσουν τον γκαρντ Ράσελ Γουέστμπρουκ και το υπέρογκο συμβόλαιό του ύψους 47 εκατομμυρίων δολαρίων. Να σημειώσουμε ότι ήδη οι Λέικερς έχουν αλλάξει προπονητή με τον Ντάρβιν Χαμ, πρώην βοηθό του Μάικ Μπούντενχολζερ στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, να διαδέχεται τον Φρανκ Βόγκελ.

Στο μεταξύ, οι Λέικερς ανακοίνωσαν σήμερα (17/8) πως θα αποσύρουν το Νο 16, τη φανέλα δηλαδή που φορούσε στους «Λιμνανθρώπους» ο Ισπανός διεθνής, Παού Γκασόλ, στις 7 Μαρτίου 2023, όταν υποδέχονται τους Μέμφις Γκρίζλις. Ο Γκασόλ αγωνίστηκε επί επτά σεζόν στην ομάδα του Λος Άντζελες (2008-14) οδηγώντας τους Λέικερς σε “back to back” τίτλους στο ΝΒΑ, το 2009 και το 2010. Από τις έξι συμμετοχές του στο NBA All-Star Game οι τρεις ήταν επί της θητείας του στους Λέικερς (2009-2011).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button