Τοπικά Νέα

Λιμάνι Μαραθόπολης: Αισιοδοξία και προβληματισμοί

Μετά από εικοσιπέντε σχεδόν χρόνια, οραμάτων, προτάσεων και προσπαθειών από τοπικές, δημοτικές, νομαρχιακές και αργότερα περιφερειακές αρχές, το λιμάνι της Μαραθόπολης Τριφυλίας παίρνει σιγά σιγά σάρκα και οστά!

Ένα έργο πνοής για το όμορφο γραφικό ψαροχώρι, που γεωγραφικά αποτελεί το επίνειο των Γαργαλιάνων, αλλά έχει τη δική του τουριστική ιδιοσυγκρασία και προσεγγίζει κάθε χρόνο χλιάδες τουρίστες, είτε μονίμους είτε περαστικούς.

Ωστόσο, πολλές απορίες και προβληματισμοί, έχουν υπάρξει τελευταία στην τοπική κοινωνία για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί αυτό το έργο.

Από τα πιο βασικά προβλήματα του λιμανιού όπως προϋπήρχε, ήταν τα λιμνάζοντα νερά, τα οποία με τις ακαθαρσίες και και την δυσοσμία είχαν καταστρέψει κυριολεκτικά, έναν από τους πιο όμορφους παραλιακούς δρόμους του Μαράθου στα δυτικά του χωριού.

Σε μακέτα με το σχέδιο του λιμανιού που έχει διαρρεύσει και αποκλειστικά στο Gargalinoionline δημοσιεύεται, βλέπουμε πως η εκβάθυνση του λιμένα, γίνεται στο μπροστινό τμήμα χωρίς να διασαφηνίζεται τι ακριβώς θα γίνει στο πίσω σημείο που είναι κυκλωμένο και λιμνάζουν τα νερά.

Μία άλλη εύστοχη απορία που έχουν οι ντόπιο κάτοικοι, που ασχολούνται με την αλιεία αλλά και την τουριστική τοπική ναυσιπλοΐα, είναι για την πάροδο διετίας που θα χρειαστεί το έργο να περατωθεί (αν δεν τραβήξει παραπάνω), πώς θα εξυπηρετούνται αυτοί με τα πλεούμενά τους.

Μήπως έχει έρθει, μας λένε, η ώρα να αξιοποιηθεί και πάλι μετά από δεκαετίες ο μόλος της Μαραθόπολης; Ένα έργο που δεν χρειάζεται πολλά χρήματα αλλά και είναι νευραλγικής σημασίας καθότι εκεί παράπλευρα, βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος των καταστημάτων εστίασης του τόπου!

Εν κατακλείδι και χωρίς να μεμψιμοιρούμε, το έργο αυτό φέρνει την ανάπτυξη στην εκεί περιοχή και μάλιστα σε περιφερειακό επίπεδο το καπηλεύονται κάποιοι χωρίς να πρέπει. Λίγη σημασία έχει όμως αυτό στην μεγάλη εικόνα της ουσίας για τον τόπο.

Αυτό που αν μη τι άλλο πρέπει να κάνουν οι ιθύνοντες, είναι να ενημερώσουν το κόσμο απλά, καθαρά και συγκεκριμένα

 

Γιάννης Λαμπίρης

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Μα καλά, δεν γνωρίζουν οι κάτοικοι του Μαράθου τι πρόκειται να γίνει στον Μάραθο; Και ποιος γνωρίζει τότε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button