Αθλητικά

Λιονέλ Μέσι: Με «καρφιά» η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα για την επιλογή του να συνεχίσει στο MLS – Οργή στον κόσμο

Στεναχώρια αλλά και οργή επικρατεί στον κόσμο της Μπαρτσελόνα που είδαν τελικά τον Λιονέλ Μέσι να καταλήγει στην Ίντερ Μαϊάμι, ενώ περίμεναν να καταλήξει στον καταλανικό σύλλογο.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα σε μια ανακοίνωση αργά το βράδυ της Τετάρτης, επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών του για τη μη υλοποίηση της επιστροφής του Λιονέλ Μέσι και μάλιστα ουσιαστικά αφήνει υπονοούμενα για τα κίνητρά του.

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα:

«Η Μπαρτσελόνα εύχεται στον Λιονέλ Μέσι καλή επιτυχία στη νέα του επαγγελματική φάση. Τόσο ο Ζοάν Λαπόρτα, όσο και ο Χόρχε Μέσι συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για να προωθήσουν έναν κατάλληλο φόρο τιμής από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα στον ποδοσφαιριστή.

Τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου, ο Χόρχε Μέσι, πατέρας και εκπρόσωπος του παίκτη, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα για την απόφαση του παίκτη να ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι, παρά το γεγονός ότι του είχε υποβληθεί πρόταση από την Μπαρτσελόνα, λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία τόσο της ομάδας, όσο και του Λιονέλ Μέσι για να φορέσει και πάλι τη φανέλα των μπλαουγκράνα.

Ο Πρόεδρος Λαπόρτα κατάλαβε και σεβάστηκε την απόφαση του Μέσι να θέλει να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα με λιγότερες απαιτήσεις, πιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την πίεση που δεχόταν τα τελευταία χρόνια. Τόσο ο Λαπόρτα, όσο και ο Χόρχε Μέσι συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για να προωθήσουν έναν κατάλληλο φόρο τιμής από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα για να τιμήσουν έναν ποδοσφαιριστή που ήταν, είναι και θα είναι πάντα αγαπητός στη Μπάρτσα».

Ο Μέσι ανακοινώνει ότι πάει MLS

«Πήρα την απόφαση ότι θα πάω στο Μαϊάμι. Ακόμα δεν το έχω κλείσει εκατό τοις εκατό. Μου λείπουν κάποια πράγματα, αλλά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε στο μονοπάτι. Από τη στιγμή που δεν προχώρησε το θέμα της Μπαρτσελόνα, ήθελα να φύγω από την Ευρώπη. Να φύγω από τα φώτα της δημοσιότητας και να σκεφτώ περισσότερο στην οικογένειά μου».

Εξήγησε μάλιστα και γιατί δεν επέλεξε τη Σαουδική Αραβία και το αστρονομικό ποσό που του πρόσφεραν: «Αν ήταν θέμα χρημάτων, θα είχα πάει στην Αραβία ή αλλού. Μου φάνηκαν πολλά λεφτά και η αλήθεια είναι ότι η απόφασή μου δεν ήταν όχι λόγω χρημάτων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button