Αθλητικά

Λυμπερόπουλος: “Νταμπλ και είσοδο στους ομίλους του Champions League”

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μίλησε σε κυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό για τον τίτλο της ΑΕΚ στη Super League, για τον τελικό του Κυπέλλου, για τη διαιτησία του Κομίνη στην Τούμπα και για την απάντηση που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα από τον Λιβάγια.

Ο Φιλιατρινός τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Νίκος Λυμπερόπουλος, μίλησε στον κυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 95.0 και αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της ομάδας του, στον στόχο του νταμπλ και της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Τι ανέφερε για τους Μπακάκη, Αραούχο και Λιβάγια…

Για τη δίψα του κόσμου της ΑΕΚ:

«Νομίζω ότι ήταν λογικό αυτό που συνέβη γιατί η ομάδα είχε πολλά χρόνια να πάρει τον τίτλο και ήταν και χρόνια ταλαιπωρημένα. Η ομάδα ξεριζώθηκε απ’ το γήπεδό της. Διοικητικά, αν εξαιρέσουμε κάποια χρόνια του Ντέμη είχε κι εκεί προβλήματα, έφτασε να παίζει Γ’ εθνική και ήταν μια έκρηξη χαράς που η ΑΕΚ επέστρεψε στην κανονικότητα και πήρε το πρωτάθλημα».

Για το τι μέτρησε για την κατάκτηση του τίτλου:

«Νομίζω η ΑΕΚ ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη διάρκεια στο πρωτάθλημα. Είναι μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ. Η ομάδα με τη μεγαλύτερη διάρκεια κατάφερε να πάρει τον τίτλο. Έβγαλε σιγουριά, αυτοπεποίθηση και για αυτό είδαμε και πολλές ανατροπές στο τέλος των αγώνων. Ήταν δουλειά του προπονητή μας και των παικτών».

Για το πότε το πίστεψαν:

«Από το Σεπτέμβρη που είμαι εγώ στην ομάδα, το πιστεύαμε καθημερινά. Αυτό σε συνδυασμό με την ταπεινότητα που υπήρχε έφεραν το αποτέλεσμα. Αν θα διάλεγα παιχνίδια ήταν αυτά με τον Ολυμπιακό. Όταν γυρίζεις δυο παιχνίδια στο 90’ ειδικά με αυτό τον αντίπαλο σου δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση και πιστεύεις πως θα τα καταφέρεις».

Για τους τραυματισμούς:

«Ήταν σημαντικές απώλειες αλλά δε μείναμε εκεί. Μείναμε σε αυτό που είχαμε και ο προπονητής με δουλειά το ανέδειξε».

Για το γεγονός πως η ομάδα δεν επηρεάστηκε:

«Οι απώλειες των δυο παιδιών ήταν πολύ μεγάλες και οι παίκτες που παρέμειναν υγιείς έπαιζαν και για τα δυο αυτά παιδιά. Η στεναχώρια τους ήταν πολύ μεγάλη και έπαιζαν για να καλύψουν το κενό και το κατάφεραν. Είναι δουλειά και του προπονητή που όπως θυμάστε δεν στάθηκε πολύ σε αυτές τις απώλειες. Δούλεψε ταπεινά και διαχειρίστηκε τα όπλα τα οποία είχε για να βγάλει το αποτέλεσμα. Το πιο καλό παράδειγμα είναι ο Τάσος ο Μπακασέτας. Λέγανε διάφορα για «αντί-Μάνταλος» και τέτοια, όταν σταμάτησαν και απελευθερώθηκε έβγαλε αυτό που μπορούσε».

Για τον Μπακάκη:

«Το παιδί αυτό δουλεύει πολύ με το κεφάλι κάτω. Όποιος το κάνει αυτό δικαιώνεται και ο Μιχάλης δικαιώθηκε. Είναι πολυεργαλείο και βοήθησε πολύ φέτος»

Για τις καλές επιλογές που έγιναν:

«Τα περισσότερα παιδιά έβγαλαν καλό πρόσωπο αλλά επιμένω πως αν δεν είναι ομαδική η δουλειά δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Το έχουμε δει και σε άλλες ομάδες ακόμα και στη δικιά μας που υπήρχε ταλέντο αλλά όχι χημεία».

Για το κλίμα που παίζει ρόλο:

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και άλλα πράγματα. Μερικές λεπτομέρειες που μετράνε αλλά δε θα τις πούμε τώρα γιατί κρατάμε και πράγματα για μας που πρέπει να μένουν μέσα στα αποδυτήρια».

Για τον προγραμματισμό:

«Πρέπει να δούμε και τον τελικό και υπάρχουν πολλές σκέψεις. Σίγουρα υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού μας πράγματα που θα συζητήσουμε μετά τον τελικό».

Για Αραούχο, Λιβάια:

«Ο Αραούχο είναι πιο δύσκολη περίπτωση. Η περίπτωση του Λιβάγια είναι πιο εύκολη για μας αλλά θεωρώ πως θα έχουμε απάντηση την επόμενη εβδομάδα».

Για την αμφισβήτηση των αντιπάλων:

«Εγώ βλέπω μόνο τη δική μας ομάδα. Ως ένα σημείο πέντε ομάδες πάλευαν για τον τίτλο. Παλαιότερα από Νοέμβριο τελείωνε το πρωτάθλημα, φέτος δεν έγινε έτσι. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια δίκαια. Αυτό λένε όλοι με εξαίρεση μια μειοψηφία».

Για τη δουλειά που έχει μπροστά του:

«Είναι ωραίο, δημιουργικό. Μας γεμίζει με ευθύνες με καλό τρόπο. Ο καθένας όμως κάνει τη δουλειά του δεν είναι ατομική δουλειά».

Για το αν θα ψωνίσει από Κύπρο:

«Ποτέ δεν ξέρεις. Υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες στο νησί, καλό πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και ποτέ δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα».

Για το ξέσπασμα του κόσμου:

«Ο κόσμος της ΑΕΚ πέρασε πάρα πολλά. Ήμουν μέλος της ομάδας εφτά χρόνια και δεν είναι λίγο να παίζεις δεξιά αριστερά σε γήπεδο που δεν είναι δικό σου».

Για τη συμμετοχή στο Champions League:

«Στόχος είναι να μπούμε στους ομίλους. Δεν μπορούμε να κοιτάμε κάτι λιγότερο. Το πιστεύουμε. Είπαμε θα δώσουμε το 200% και αυτό θα κάνουμε».

Για τη διαιτησία του Κομίνη στην Τούμπα:

«Νομίζω ότι έχει κουράσει τους περισσότερους. Θεωρώ πως αν δεν έμπαινε μέσα ο κ. Σαββίδης, το παιχνίδι θα συνεχιζόταν με 0-0. Ο Μπάρκας ήταν έτοιμος να κάνει ελεύθερο. Αν δεν έχει ακυρωθεί το γκολ γιατί μπήκε μέσα ο κ. Σαββίδης; Αλλά έχει κουράσει όλο αυτό».

Για τον τελικό κυπέλλου:

«Εγώ θα ήθελα όλο το γήπεδο να ήταν γεμάτο και από τις δυο ομάδες με οικογένειες και παιδιά. Παίζουν δυο ιστορικές ομάδες με κοινή ιστορία και προβλήματα. Ένα γεγονός που προκαλούσε συζήτηση σε όλη την Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα, καλούς παίκτες. Εμείς θέλουμε το νταμπλ, εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος να κερδίσει».

Πηγή: sport24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button