Αστυνομικά

Μάζευαν πορτοκάλια κλέβοντας τους παραγωγούς: Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα για 35 περιπτώσεις!

Η μεθοδική έρευνα του αστυνομικού τμήματος Ευρώτα κατέληξε στην εξιχνίαση τριάντα πέντε περιπτώσεων κλοπών πορτοκαλιών σε περιοχές των δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας. Έτσι η αστυνομία προχθές το πρωί συνέλαβε στην Απιδιά επί τω… έργω τρεις ημεδαπούς ηλικίας 38, 42 και 44 ετών, καθώς και έναν 33χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι κατά το χρονικό διάστημα από την 1/3 έως τις 15/6 φέρονται να είχαν διαπράξει τα παραπάνω αδικήματα.

Οι δράστες διατηρούσαν συνεργείο για τη συγκομιδή και εμπορία εσπεριδοειδών. Διαπιστώθηκε ωστόσο ότι αφαιρούσαν μέρος των ποσοτήτων που συνέλεγαν από τα χωράφια δίχως να το καταμετρούν και στη συνέχεια το μεταφόρτωναν στην επιχείρησή τους χωρίς φυσικά να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμο. Φαίνεται ότι με αυτόν τον τρόπο αποκόμισαν πάνω από 38 τόνους γεωργικών προϊόντων και παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 7.700 ευρώ.

Τέλος, κατασχέθηκε ένα όχημα ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Οι τέσσερίς τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button