Αθλητικά

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οικονομική ζημιά και χρέη άνω των 500 εκατ. λιρών

Βρισκόμενη υπό τις οδηγίες του Έρικ τεν Χάγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται να έχει ανακάμψει αγωνιστικά όμως τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, πόσο μάλλον όταν ανακοινώνει μια ζημιά άνω των 115 εκατ. λιρών.

Πρόκειται για την περασμένη σεζόν (2021-22), όπου οι ζημίες αυξήθηκαν κατά 23,3 εκατομμύρια λίρες σε σύγκριση με το 2021, παρόλο που τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18 τοις εκατό στα 583,2 εκατομμύρια λίρες.

Αύξηση σημειώθηκε και στο χρέος του συλλόγου, το οποίο από 419,5 εκατομμύρια λίρες το 2021 έφτασε σε 514,9 εκατομμύρια λίρες, με την αύξηση να αγγίζει το 22 τοις εκατό.

Ο διευθύνων σύμβουλος των «κόκκινων διαβόλων», Ρίτσαρντ Άρνολντ, τόνισε ότι: «Η αποστολή του συλλόγου μας είναι να κερδίζει ποδοσφαιρικούς αγώνες και να διασκεδάζει τους οπαδούς μας».

Αυτός ο αριθμός είναι ο υψηλότερος στην ιστορία της Premier League, ξεπερνώντας το προηγούμενο σύνολο των 355 εκατομμυρίων λιρών που είχε ορίσει η Μάντσεστερ Σίτι.

«Τα οικονομικά μας αποτελέσματα για το οικονομικό 2022 αντικατοπτρίζουν μια ανάκαμψη από την πανδημία, μια πλήρη επιστροφή οπαδών και νέες εμπορικές συνεργασίες που αντισταθμίζονται από αυξημένες επενδύσεις στην ομάδα», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Cliff Baty.

«Τα αποτελέσματά μας επηρεάστηκαν αρνητικά από την απουσία καλοκαιρινής περιοδείας τον Ιούλιο του 2021, το εξαιρετικό υλικό και το αυξημένο κόστος κοινής ωφέλειας και τον αντίκτυπο της αποδυνάμωσης της στερλίνας στα μη ταμειακά χρηματοοικονομικά μας έξοδα».

Οι αμοιβές στους προπονητές: αρχικά τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που απολύθηκε τον Νοέμβριο του 2021, και τον Ραλφ Ράγκνικ , ο οποίος δεν ανέλαβε διετή ρόλο συμβούλου στο τέλος της σεζόν έχοντας αρχικά αναλάβει προσωρινή διοίκηση, μαζί με το προπονητικό τους επιτελείο ανήλθαν σε 24,7 εκατ. λίρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button