Ελλάδα

Μέχρι Δευτέρα η κακοκαιρία

Νεώτερα στοιχεία για την κακοκαιρία, που έρχονται την Κυριακή (18/11/2018) από την αρμόδια υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέσα από το meteo.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία η οποία από την Παρασκευή (16/11) επηρεάζει τη χώρα.
Η νεφική μάζα που συνοδεύει το βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να καλύπτει όλη τη χώρα το πρωί της Κυριακής. Αντίθετα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.
Τις επόμενες ώρες: Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να ενταθούν και να επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να αναμένονται αρχικά στη Δυτική Ελλάδα.
Και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της ορεινής χώρας, ενώ χιονόνερο ή χιόνι θα πέσει και σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας (πχ. Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά).
Ο προγνωστικός χάρτης δείχνει την χιονοκάλυψη το βράδυ της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2018.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, αλλά θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένιση από το μεσημέρι. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε νότιους με ένταση έως 6 μποφόρ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button