Αγροτικά

Μέχρι το 2019 το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά της ΕΕ

Το εμπάργκο της Ρωσίας στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων διατροφής από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και άλλους βασικούς δυτικούς προμηθευτές θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Δεκέμβριου του 2019, ύστερα από την υπογραφή νέου διατάγματος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Οι ρωσικές απαγορεύσουν αφορούν το βόειο κρέας, το χοιρινό, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα πουλερικά, τα ψάρια, το τυρί, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ωστόσο, το παγωτό, δεν είναι στον κατάλογο των προϊόντων που δεν επιτρέπεται η είσοδος στη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Αυγούστου 2014, η Ρωσία επέβαλε εμπάργκο στα γεωργικά προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νορβηγία και τον Καναδά, αντιδρώντας στις κυρώσεις των χωρών που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Το 2015, επιβλήθηκε εμπάργκο και κατά της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν, ενώ ένα χρόνο αργότερα το 2016, οι απαγορεύσεις επεκτάθηκαν στην Ουκρανία, η οποία είχε προσχωρήσει σε διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button