Εκπαίδευση

Μήνυμα δημάρχου Παν. Καρβέλα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

«Αγαπητοί μου νεαροί φίλοι, αγαπητοί έφηβοι συμπολίτες μου, σήμερα ξεκινά μια απαιτητική φάση, η πιο δύσκολη περίοδος της σχολικής ζωής σας.
Μετά από τόσες εξετάσεις που έχετε κληθεί να δώσετε αυτά τα χρόνια, ενδοσχολικές και ξένων γλωσσών, σήμερα ξεκινούν και οι Πανελλαδικές.
Ανεξάρτητα από τους βαθμούς και τις επιτυχίες, θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για τα όσα έχετε πετύχει ως τώρα. Για την προσπάθεια που έχετε κάνει εσείς, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί σας. Η γνώση είναι δύναμη και αυτή τη δύναμη θα την έχετε μέσα σας ως πολύτιμο σύντροφο, ακόμα κι αν δεν πετύχετε τον αρχικό σας στόχο. Να μάθετε να αγαπάτε την μάθηση πρωτίστως και να κυνηγάτε πάντα τα όνειρά σας. Μην χάσετε ποτέ την πίστη στον εαυτό σας, οι δικές σας δυνατότητες είναι ανεξάντλητες και όλες οι δυνατότητες είναι στον φωτεινό ορίζοντά σας.
Το πρώτιστο για εμάς είναι να γίνετε υπεύθυνοι πολίτες, σκεπτόμενοι άνθρωποι και με αληθινό ενδιαφέρον για το διπλανό σας. Η εποχή που ζούμε μπορεί να έχει πολλές απαιτήσεις στον επαγγελματικό στίβο, αλλά ταυτόχρονα μας καλεί να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας. Να παραμείνουμε μέλη συνόλων και όχι μοναχικές μονάδες. Ο ένας για τον άλλον και όλοι μαζί για τον τόπο μας.
Σας αφιερώνω με όλη μου την αγάπη, το στίχο του μεγάλου μας ποιητή Καβάφη, από «Το πρώτο σκαλί»: «Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει να ’σαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος. Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι• τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
Κι αυτό ακόμη το σκαλί το πρώτο, πολύ από τον κοινό τον κόσμο απέχει. Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι• τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα»”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button