ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Μίλτος Χρυσομάλλης: Αρχές της εβδομάδας η ΚΥΑ για την επίλυση του προβλήματος με την πλατφόρμα ενίσχυσης των πυρόπληκτων παραγωγών

Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην ηλεκτρονική διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών από τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές στη Μεσσηνία, ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης επικοινώνησε άμεσα με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές.
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης μετέφερε στον Υφυπουργό τις οχλήσεις που δέχθηκε ο ίδιος και ανέφεραν και τοπικά μέσα ενημέρωσης, για το γεγονός ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων ενίσχυσης δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ενίσχυσης στην περίπτωση που η μόνιμη κατοικία του πληγέντος παραγωγού βρίσκεται σε άλλη περιοχή από την πυρόπληκτη. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες πληγέντες παραγωγοί, που είδαν τις καλλιέργειες τους να καίγονται, να μην έχουν λάβει ακόμα ούτε το ελάχιστο βοήθημα των 1000 ευρώ.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Μίλτο Χρυσομάλλη πως το πρόβλημα εντοπίζεται και σε άλλες πληγείσες περιοχές στην χώρα. Ήδη έχουν σχεδιαστεί οι απαραίτητες λύσεις και αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί συμπληρωματική Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα αντιμετωπίζεται το ζήτημα, προς όφελος των πληγέντων παραγωγών.
«Η ουσία των αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές και ειδικά από τις πυρκαγιές, είναι αυτές να δίνονται άμεσα στους πληγέντες για να τους ανακουφίζουν και να αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον του Κράτους. Με αυτή τη λογική έχει κινηθεί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες στην αποζημίωση όλων των πληγέντων από τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές. Σε αυτή τη λογική μετέφερα στον αρμόδιο Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην πλατφόρμα για την ενίσχυση των πυρόπληκτων παραγωγών της Μεσσηνίας, που δεν μένουν στην ίδια περιοχή με τα κτήματά τους. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανταποκρίθηκε άμεσα και θα δώσει την απαραίτητη λύση. Έτσι αρχές της επόμενης εβδομάδας εκδίδεται η σχετική ΚΥΑ που λύνει το πρόβλημα, άμεσα και με γνώμονα τους πληγέντες συμπολίτες μας», τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button