Ελλάδα

Μίνι διπλωματικό επεισόδιο με Ερντογάν: Άλλα είχαμε συμφωνήσει, Πρόεδρε…

 

4315263


Αμετανόητος, αλλά και αποφασισμένος να ακολουθήσει το δικό του… χαβά, εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή» ο Ερντογάν προκάλεσε μίνι διπλωματικό επεισόδιο στην είσοδο του μουσουλμανικού σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ που επισκέφθηκε.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε μικρόφωνο να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος, προκαλώντας την αντίδραση του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος τον συνοδεύει και ο οποίος φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά: «Αλλα έχουμε συμφωνήσει κ . Πρόεδρε».

Ο Ερντογάν αντέδρασε και στη συνέχεια κατέβηκε σε αίθουσα του σχολείου όπου ανέφερε σε μια μαθήτρια ότι ζήτησε μικρόφωνο και δεν του το έδωσαν, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- η κοπέλα να βάλει τα κλάματα.
Παντως, κυβερνητική πηγή διέψευσε ότι υπήρξε διπλωματικό ζήτημα, λέγοντας ότι «κανένα διπλωματικό επεισόδιο δεν υφίσταται στη Θράκη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος».
Ομιλία σε χαμηλούς τόνους
Ο Τούρκος Πρόεδρος πάντως στη συνέχεια συνομίλησε και με άλλους μαθητές και στη συνέχεια πραγματοποίησε και ομιλία, αφού πρώτα τον προλόγησε ο κ. Αμανατίδης.
«Είχαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αθήνα οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, ενώ απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος είπε ότι «είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της».
Ευχήθηκε ακόμη να επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας ως πρόεδρος της Τουρκίας και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα» και σημείωσε με νόημα ότι η Τουρκία είναι μια χώρα δημοκρατική και «κοσμική».
(πληροφορίες: kathimerini.gr)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button