Δήμος ΚαλαμάταςΕκπαίδευση

Μαθητές από την Καλαμάτα στη Νάπολη για την ελληνική γλώσσα

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Καλαμάτας χθες Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Λυκείου Καλαμάτας, συνοδευόμενοι από γονέα. Οι επισκέπτες ενημέρωσαν το Δήμαρχο ότι στη Νάπολη της Ιταλίας, στις 9 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας», από το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Νεαπόλεως και Καμπάνιας, σε συνεργασία με την τοπική Κοινότητα Ελλήνων.

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου σκοπεύουν να συμμετάσχουν στην ημερίδα αυτή, για να παρουσιάσουν τον πολιτισμικό και πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας, σε μία εργασία με θέμα «Το ταξίδι των Ιδεών», που αποσκοπεί στην επισήμανση της επίδρασης της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει έμπρακτα τους μαθητές για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης και ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους αυτή, που αφορά στην ελληνική γλώσσα, η οποία δέχεται πολύ μεγάλη πίεση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button