Πελοπόννησος

Μανωλάδα: Μείωση της ποινής για τις «ματωμένες φράουλες» – Η οριστική απόφαση του δικαστηρίου

Στις δικαστικές αίθουσες της Πάτρας βρέθηκαν για ακόμα μια φορά τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, οι 35 εργάτες που δέχθηκαν πυροβολισμούς όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους από τα φραουλοχώραφα της Ηλείας στα οποία εργάζονταν, το 2013.

Έξι χρόνια μετά το περιστατικό, η υπόθεση που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη έκλεισε οριστικά με την απόφαση του δικαστηρίου.

Πρωτόδικα, ο άνδρας που από την πρώτη στιγμή παραδέχθηκε την πράξη του είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση, έμεινε στη φυλακή για 15 μήνες και στη συνέχεια υπήρξε μετατροπή της ποινής του σε εξαγοράσιμη ( 5 ευρώ για κάθε ημέρα της ποινής του).

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για 31 σωματικές βλάβες και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη και με τη νέα απόφαση θα γλιτώσει το ποσό των 7.000 ευρώ.

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να προσφέρει κοινωφελή εργασία, αλλά τελικά θα δώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν στην ποινή του.

Για το σκέλος της εμπορίας ανθρώπων οι εργάτες των χωραφιών δικαιώθηκαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, ενώ δηλώνουν ότι δικαιώθηκαν και για τις σωματικές βλάβες παρά το γεγονός ότι η ποινή του δράστη μειώθηκε λόγω της αναγνώριση του ελαφρυντικού από το δικαστήριο.

Λόγω αυτού του περιστατικού οι συγκεκριμένοι μετανάστες νομιμοποιήθηκαν και πήραν άδεια παραμονής.

Οικονομικός… μετανάστης ο δράστης των πυροβολισμών κατά μεταναστών

Μπορεί κάποτε να σήκωσε όπλο και να πυροβόλησε εναντίον 35 ανθρώπων που ζητούσαν να πληρωθούν για τη σκληρή τους εργασία όμως σήμερα βρίσκεται ως οικονομικός μετανάστης στην Αγγλία.

Όταν βγήκε από τη φυλακή εμφανίστηκε μετανιωμένος για ότι είχε κάνει δεν ξαναπάτησε ποτέ σε φραουλοχώραφο. Αρχικά εργαζόταν μαζί με τους γονείς του οι οποίοι ασχολούνταν με ζώα ενώ στην συνέχεια πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο ίδιος μετανάστευσε στην Αγγλία όπου εργάζεται ως μάγειρας σε ελληνικό εστιατόριο, ενώ έχει δημιουργήσει οικογένεια και έχει αποκτήσει και ένα παιδί. Κατά την σημερινή εκδίκαση ο ίδιος δεν βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα και τον εκπροσωπούσε ο δικηγόρος του.

Πηγή: ilialive.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button