Τοπικά ΝέαΧώρα

Μείωση ποινής για καλλιέργεια χασίς σε 55χρονο Χωραΐτη

Σε 4 χρόνια φυλάκιση (από 7 χρόνια κάθειρξη πρωτόδικα) μείωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την ποινή ενός 55χρονου Χωραΐτη, που καλλιεργούσε χασισοφυτεία με 142 δέντρα, ύψους από 0,70 έως 2,30 μέτρα, στον οικισμό Τόμπρα, στη Μυρσίνη της Μάνης.
Την καλλιέργεια έκανε τον Ιούνιο 2013 μαζί με έναν 49χρονο φίλο του από την περιοχή, ο οποίος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, όπως και πρωτόδικα. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και ο 55χρονος Μεσσήνιος εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του, ενώ ο άλλος δικάστηκε ωσεί παρών. Πάντως έχουν παραδεχτεί πως αυτοί φύτεψαν το χασίς -άλλωστε η φυτεία βρέθηκε στο κτήμα του Μανιάτη και το νερό που ποτιζόταν ερχόταν με λάστιχο από μια δεξαμενή μέσα από το σπίτι του, 400 μέτρα μακριά από την καλλιέργεια. Ο Χωραΐτης δε, συνελήφθη μέσα στη χασισοφυτεία ενώ ετοιμαζόταν να ρίξει κοπριά στα φυτά.

 

Χθες το δικαστήριο μείωσε την ποινή του επειδή είναι χρόνιος και βαρύς χρήστης ναρκωτικών ουσιών κι έτσι αντιμετωπίστηκε πιο ευνοϊκά βάσει του νόμου. Επιπλέον, πρωτόδικα κρίθηκε ως υπότροπος αφού είχε καταδικαστεί παλαιότερα αμετάκλητα από το Πενταμελές Εφετείο Ναυπλίου, γιατί συνελήφθη να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του 3,150 κιλά χασίς. Ομως χθες το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό του συνηγόρου του ότι ως τοξικοεξαρτημένος δεν καταδικάζεται καθ’ υποτροπή, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέα.
πηγή: εφημερίδα “Ελευθερία”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button