ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Μείωση της ποινής για την πρώην ταμία του Δήμου Γαργαλιάνων

Σε 6 χρόνια κάθειρξη μείωσε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας την πρωτόδικη ποινή της πρώην ταμία του Δήμου Γαργαλιάνων, για υπεξαίρεση 166.000 ευρώ – από τα οποία επέστρεψε τα 123.000 ευρώ πέρυσι το Νοέμβριο.

Πρωτόδικα της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και είχε μείνει ελεύθερη, με την έφεσή της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε τρία διαφορετικά ελαφρυντικά στην πρώην δημοτική υπάλληλο, η οποία όχι μόνο παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή τι είχε κάνει, αλλά έχει επιστρέψει τις 123.000 ευρώ και απομένει ένα ποσό 65.235 ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις) για να εξοφλήσει και τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κατηγορούμενη διορίστηκε το 2008 και σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων της και του τότε δημάρχου Γαργαλιάνων. Την υπεξαίρεση, που φαίνεται να έγινε από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου του 2009, την ανακάλυψε τυχαία η τότε προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, αντικαθιστούσε την κατηγορούμενη γιατί είχε άδεια και ανακάλυψε ότι είχαν γίνει μετακινήσεις χρημάτων από λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας, που δεν έπρεπε, γιατί δεν είχαν κοπεί αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα. Ετσι ακολούθησε ο οικονομικός έλεγχος και ανακαλύφθηκε η υπεξαίρεση, από τα ταμεία του δήμου, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Γαργαλιάνων, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πύργου, του Πνευματικού Κέντρου Γαργαλιάνων και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων.

Η ίδια η κατηγορούμενη δεν παρέστη χθες στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της. Η μητέρα της, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, είπε ότι η κόρη της παραδέχτηκε το λάθος της – και περιέγραψε το οικογενειακό δράμα που ζούσε εκείνη την περίοδο, καθώς υποστήριξε ότι ο πρώην σύζυγος της κατηγορούμενης χρειαζόταν χρήματα για να ζει τη μητέρα του και να περιθάλπει τον ψυχικά ασθενή και εξαρτημένο από τα ναρκωτικά αδελφό του.

Το δικαστήριο χθες καταδίκασε την πρώην ταμία χωρίς την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, μετά και τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Βασίλη Παπαδά – ενώ όπως και πρωτόδικα της αναγνώρισε τα 3 ελαφρυντικά: πρότερου έντιμου βίου, ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ν.Κ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button