Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά ΝέαΧώρα

Μειοδότης για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε Χώρα και Γιάλοβα

Εκπτωση 52,16% προσφέρθηκε στον διαγωνισμό που έκανε ο Δήμος Πύλου – Νέστορος για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας Χώρας και Γιάλοβας, προϋπολογισμού 169.999,99 ευρώ.

Με βάση την έκπτωση που προσέφερε ο εργολάβος Γιάννης Τσούσης, η δαπάνη που προκύπτει για το έργο είναι 81.333,58 ευρώ, όπως τονίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, η οποία εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο την κατακύρωση του διαγωνισμού στον συγκεκριμένο μειοδότη.

Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου

Όσον αφορά την Δημοτική Κοινότητας Χώρας, προτείνεται η κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού στο δεξί έρεισμα της οδού που θα αποτελέσει συνέχεια του υφιστάμενου πεζοδρομίου και θα συνεχίζει ανάντη προς το Κεφαλόβρυσο. Προτείνεται η κατασκευή ορθογωνικής τάφρου διαστάσεων 1.00m x 1.00m στην δεξιά οριογραμμή της οδού Σπύρου Μαρινάτου με εγκοπές (πλευρικά στόμια κατά τη διεύθυνση της ροής) προκειμένου να εισρέει η απορροή του οδοστρώματος.
Όσον αφορά τον οικισμό της Γιάλοβας, το έργο αποτελεί συνέχεια και επέκταση υφιστάμενου κιβωτιοειδούς αγωγού από σκυρόδεμα, που συλλέγει τα όμβρια ύδατα που καταλήγουν στις παριές της Εθνικής Οδού από τα γύρω αγροτεμάχια, αλλά και από τις συμβάλλουσες οδούς και παροχετεύονται μέσω αβαθούς αύλακα προς τον φυσικό αποδέκτη. Για την επέκταση του υφιστάμενου αγωγού θα γίνει κατασκευή κιβωτιοειδούς αγωγού από σκυρόδεμα, η άνω επιφάνεια του οποίου θα χρησιμοποιηθεί ως πεζοδρόμιο, στην Ανατολική πλευρά της ΕΟ σε μήκος 150 μέτρων, έως την διασταύρωση εισόδου στην παραλιακή οδό. Από του σημείου αυτού θα κατασκευαστεί σωληνωτός αγωγός, ο οποίος διερχόμενος κάτω από την ΕΟ και διαμέσου της πλακοστρωμένης οδού εισόδου στον 15 οικισμό θα οδηγήσει τα νερά στον φυσικό αποδέκτη.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε Έξι (6) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button