Viral

Μελισσοκόμος καταγράφει τη στιγμή που μέλισσες σκοτώνουν τη βασίλισσά τους (βίντεο)

Viral έχει γίνει ένα βίντεο μελισσοκόμου στο οποίο βλέπουμε πώς οι μέλισσες σκοτώνουν μια βασίλισσα μέλισσα.Νωρίτερα αυτό το μήνα, η μελισσοκόμος Ελίσα Μπίξλερ μοιράστηκε το βίντεο της «δολοφονίας της βασίλισσας» γνωστό ως «Queen Balling» στον λογαριασμό της στο TikTok @howsyourdayhoney3. Το βίντεο έχει ήδη προβληθεί πάνω από 15 εκατομμύρια φορές.

Το «Queen Balling» είναι ο διαδικασία με την οποία οι μέλισσες σκοτώνουν τη βασίλισσά τους. Το κάνουν αυτό σχηματίζοντας μια σφιχτή μπάλα γύρω από τη βασίλισσα και δονώντας τα φτερά τους ανεβάσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους για να πεθάνει από ασφυξία. Ταυτόχρονα, οι μέλισσες συνεχίζουν να την δαγκώνουν και να την τσιμπούν, αναφέρει το Newsweek.

«Σοκαρίστηκα όταν το τράβηξα με κάμερα», λέει η Μπίξλερ στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού. Επιπλέον, οι ακόλουθοί της έμειναν εξίσου έκπληκτοι από αυτό που έβλεπαν.

Άλλοι έμειναν έκπληκτοι με την ικανότητα της Μπίξλερ να παραμένει τόσο ήρεμη κρατώντας μια μπάλα με μέλισσες. «Μόλις άγγιξες μια μπάλα μέλισσες;» ρώτησε ένας χρήστης του TikTok, ενώ ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Φοβάμαι για το δεξί σου χέρι τώρα».

Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το 2000 έως το 2017 από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), υπήρξαν συνολικά 1.109 θάνατοι από τσίμπημα σφήκας και μέλισσας. Από αυτόν τον αριθμό, περίπου το 80% των θανάτων ήταν άνδρες.

Ο Μπίξλερ εργάζεται ως μελισσοκόμος στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα. Μέσω της επιχείρησής της, How’s Your Day Honey, διασώζει μέλισσες από οικιστικές, εμπορικές και ψυχαγωγικές περιοχές της.

Μιλώντας στο βίντεο, αναφέρει ότι το «Queen Balling» είναι ένα από τα «πιο άγρια» πράγματα που μπορεί να συμβεί μεταξύ των μελισσών.

@howsyourdayhoney3 This is how honeybees kill a queen bee. #savethebees #savethequeen #beetok ♬ original sound – Elisha Bixler

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button