Δήμος Μεσσήνης

Μεσσήνη: Προτάσεις για τους επαγγελματίες της πόλης

Γιάννης Λάσκαρης-Γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης

 

Με τους κραδασμούς της οικονομικής κρίσης να ταλανίζουν την τοπική κοινωνία και εξετάζοντας σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Μεσσήνης ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα καταθέτω δημόσια και προς το Δημοτικό Συμβούλιο τις παρακάτω προτάσεις :

-Να παγώσει για εύλογο διάστημα η εφαρμογή του κανονισμού χρήσης παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο πριν λίγους μήνες και αφού δεν έχει τεθεί άμεσα η καθολική εφαρμογή (μόνο την κάτω πλατεία) του σε όλη την πόλη είναι άδικο αυτή την εποχή επαγγελματίες να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην αγορά κατάλληλου εξοπλισμού προκειμένου να «προσαρμοσθούν» στον συγκεκριμένο κανονισμό. Προτείνω «περίοδο χάριτος»  μέχρι να ανακουφισθούν από τα αλλεπάλληλα πλήγματα οι επαγγελματίες της πόλης και όχι την κατάργηση της απόφασης.

-Λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με τη πανδημία προτείνω να υπάρξει μέριμνα για μείωση ή και κατάργηση δημοτικών τελών στους επαγγελματίες για πάνω από έξι μήνες.

-Προτείνω να γίνει άρση της ελεγχόμενης στάθμευσης κατά τις απογευματινές ώρες στην πόλη της Μεσσήνης.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να επιτευχθεί δίαυλος επικοινωνίας, ανάμεσα στον Δήμο, τις υπηρεσίες του, τους επαγγελματίες και τους πολίτες όπου και θα επιτευχθεί μνημόνιο αρμονικής συνύπαρξης (ιδιαίτερα σε περιοχές που υπάρχει έντονος προβληματισμός) γύρω από θέματα λειτουργίας καταστημάτων-ηχορύπανσης-κατάληψης  δημόσιων χώρων κ.λ.π.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button