Αστυνομικά

Αντιδράσεις στη Μεσσηνία για το νέο σχέδιο αστυνόμευσης «Περσέας»

Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης «Περσέας» που εφαρμόζει πλέον σε όλη τη χώρα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στη Μεσσηνία.

Το Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης 16 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία. Το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» περιλαμβάνει ένα πλέγμα αστυνομικών περιπολιών, που αποτελούν τον κορμό της εμφανούς αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα, με βασική φιλοσοφία δράσης την αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την πρόληψη της παραβατικότητας. Αποτελείται ουσιαστικά από επιμέρους σχέδια, που αντιστοιχούν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας και εκπονήθηκαν κατά τρόπο ενιαίο, στο πλαίσιο υλοποίησης συγκεκριμένων οδηγιών και κατευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι λιγοστοί αστυνομικοί στο νομό καλούνται να καλύψουν νυχτερινές βάρδιες ακόμα και σε περιοχές που δεν παρουσιάζουν εγκληματικότητα. Βέβαια ο στόχος της εμφανούς αστυνόμευσης για τη βιτρίνα, δεν σημαίνει ότι θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους πολίτες, που μπορεί να βλέπουν παντού αστυνομικούς, αλλά η εγκληματικότητα θα παραμένει ψηλά…

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Bloko.gr που ασχολείται με ζητήματα των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Προς ενημέρωση του σχεδίου “ΠΕΡΣΕΑΣ” όσον αφορά στην Α.Δ Μεσσηνίας, γιατί από ό,τι βλέπω, δεν υπάρχει ούτε συνδικαλισμός να μιλήσει, ούτε τίποτα.
Κύριοι, σωστό να ενισχύονται τα περιφερειακά τμήματα από την έδρα της διεύθυνσης με 2 άτομα εποχούμενα, αλλά πώς; Προχτές υπήρχαν εποχούμενες με 2 άτομα έκαστος γύρω γύρω και στην έδρα που έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα από κλοπές και πάσης φύσεως θέματα, η ασφάλεια δεν είχε περιπολικό έξω για περιπολία. Γιατί απλά δεν υπάρχουν άτομα. Πού είναι το δύσκολο να το καταλάβετε; Ολόκληρη πόλη της Καλαμάτας και περιφέρεια χωρίς περιπολικό. Τραγικό!
Κάντε, επιτέλους, κάτι σοβαρό, με σωστό σχεδιασμό και όχι στο πόδι! Θέλετε άτομα έξω; Μειώστε τη γραφειοκρατία, ώστε να μη χρειάζονται τόσα άτομα στα γραφεία, αυξήστε τους εισακτέους στις σχολές.
Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να αποσυρθεί αυτό το μπάχαλο…
Μάχιμος αστυνομικός».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button