Δήμος Μεσσήνης

Μεσσηνία: Αχλαδοχώρι «τόπος να ζεις τόπος να δεις»

Ομάδα του φορέα ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται» φιλοξενήθηκε και περιηγήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο  του Αχλαδοχωρίου ,τον  προέδρου του χωριού και κατοίκους του,  στο γραφικό και όμορφο χωριό με σκοπό την προβολή του  και την προώθηση του  μέσα από το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης.

Το πλούσιο υλικό που συλλέχθηκε θα αξιοποιηθεί και θα αποτελέσει την αφορμή για επόμενες δράσεις που σχετίζονται στο πλαίσιο της ανάδειξης τοπόσημων μνημείων και χωριών από τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» Στην πρώτη προσέγγιση με την ενδοχώρα του χωριού , η μικρή  «αποστολή»  «καθηλώθηκε και από τη φυσική ομορφιά αλλά και τα πολλά κρυμμένα μυστικά του χωριού (φυσικής-πολιτιστικής αξίας) και τη φιλοξενία. Οι  άνθρωποι του χωριού αγωνιούν για τα απομεινάρια της μακράς ιστορίας του τόπου πασχίζουν να αναδείξουν την ιστορία και τον τόπο τους και να γίνει μια ολιστική προσέγγιση προς όφελος όλων. Στο κέντρο του χωριού η ταβέρνα του Μένιου καθώς έχει αναδειχθεί σε γαστρονομικό στέκι γεμίζει ασφυκτικά τα βράδια  αφού  τη μεσογειακή του κουζίνα την αγάπησαν οι ντόπιοι αλλά κυρίως οι ξένοι και οι περιηγητές. Από τον ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΑ, το ΚΑΜΑΡΑΚΙ με την πέτρινη βρύση, τον ΑΓΙΟ ΘΟΔΩΡΟ και την ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ αλλά και τα σοκάκια του χωριού ο περιηγητής θα φύγει μαγεμένος.

Σε αυτό το οδοιπορικό που έχει καταγραφεί και στην ιστοσελίδα  https://axladoxoriodoiporiko.blogspot.com πολύτιμη ήταν η αρωγή του  Γιώργου Τσικρικά (πρόεδρος του χωριού), της προέδρου  του πολιτιστικού συλλόγου Γιώτας  Δημοπούλου και των  υπόλοιπων  δραστήριων  μελών  όπως του Στάθη Σίψα, του Μανώλη Γεωργόπουλου, του Θοδωρή Τσιμόγιαννη, της  Βάσως Τσιμόγιαννη  και του Σταύρο Κουμπαρούλη κατοίκου  του χωριού. Για την καταγραφή συνεργάστηκαν ο Γιάννης Λάσκαρης ο Ευθύμιος Μπούρας η Νίκη Γιαννακοπούλου και η Ελένη Μπούρα.

Ακολουθήστε το Gargalianoionline στο Google News και στο Facebook

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button