ΑφιερώματαΤοπικά Νέα

Μεσσηνία: Δείτε το χωρίο της πέτρας της φιλοξενίας και της πεζοπορίας! [εικόνες]

Tρεις λόγοι να επισκεφθείς το πέτρινο στολίδι του δήμου Μεσσήνης

 

Το Μαγγανιακό είναι ένα χωριό με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα. Δεν πρόλαβε να χαρακτηρισθεί παραδοσιακός οικισμός καθώς δεν ευδοκίμησαν οι προσπάθειες, βιάσθηκε να έλθει και ο Καλλικράτης και εξανεμίστηκαν όλες οι ελπίδες.

Η εκκλησία στην είσοδο του χωριού, αρχιτεκτονικό στόλίδι καλωσορίζει και προϊδεάζει για τις κρυφές ομορφιές του χωριού, τους επισκέπτες. Λίγα μέτρα πιο κάτω τα υπολείμματα ενός Ενετικού Πύργου σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων μαρτυρούν την ιστορική δυναμική της περιοχής.

Η διάσχιση του χωριού κρατά αρκετή ώρα με ευχάριστες εναλλαγές ανάμεσα σε παλιά καλοδιατηρημένα σπίτια, άλλοτε ερειπωμένα πετρόχτιστα ευτυχώς λίγα, άλλοτε συναντάς περιποιημένες αυλές και όμορφα ανακαινισμένα σπίτια. Στο καφενείο του χωριού δεσπόζει η παλιά μουριά που όπως λέει και ο ιδιοκτήτης του ο κύριος Δημήτρης (Τρίτη γενιά) θα ξεπερνά σε ηλικία τα 300 χρόνια. Στο καφενείο θα συναντήσεις καλή παρέα και μην λησμονήσετε να βρεθείτε Σάββατο στο χωριό όπου στο καφενείο σερβίρεται σουβλάκι και άλλες νοστιμιές στα κάρβουνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πολιτιστικός σύλλογος και τα πολύ δραστήρια μέλη του (έχουν αναδείξει και αναβαθμίσει σε πολλούς τομείς το χωριό ώστε δίκαια να αξιολογείται ως ιδανικός προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και του εναλλακτικού τουρισμού. Παράλληλα τόσο ο πρόεδρος του χωριού όσο και οι κάτοικοι φημίζονται για τη φιλοξενία τους και είναι ενεργοί σε πρωτοβουλίες όπως το καρναβάλι του Μαλλιαρού που έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Επιμέλεια παρουσίασης: Γιάννης Λάσκαρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button