Πολιτική

«Μεσσηνία Δυνατά» το ηχηρό μήνυμα του Περικλή Μαντά από την Καλαμάτα

Σε μια εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ο Περικλής Μαντάς το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαρτίου άνοιξε την «αυλαία» των πολιτικών συγκεντρώσεων.

Με σύνθημα «Μεσσηνία Δυνατά», ο Περικλής Μαντάς κατέθεσε το δικό του πολιτικό στίγμα σε μία ομιλία με βαθιά πολιτικό λόγο. Μίλησε για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα και με διαδραστικό τρόπο στην όλη εκδήλωση, ενώ το κοινό συμμετείχε ενεργά με φόντο τα όσα ακολουθούν σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Επίσης, εξαπέλυσε «βολές» κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, κατηγορώντας για πλήρη εγκατάλειψη της Μεσσηνίας, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία «κατάντησε» ουραγό ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας.

Το «παρών» στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο δημαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο υποψήφιος δημαρχος Οιχαλίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

 

Χαιρετισμό απέστειλαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, καθώς και ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Αναλυτικά ο κ. Μαντάς στην ομιλία του σημείωσε:

«Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα και προσδοκώ στο τέλος της ομιλίας να δώσω μιαν απάντηση, αλλά θέλω πολύ περισσότερο να δώσετε εσείς τη δική σας απάντηση. Μας αξίζει αυτό που ζούμε σήμερα;
Επειδή η απάντηση στον Έλληνα είναι απλή, τόσο απλή όσο το μεγαλειώδες δημοψήφισμα Τσίπρα, ξέρετε στην πλειονότητα των ερωτημάτων που θέτεις στον κόσμο η απάντηση είναι ένα μεγαλεπήβολο όχι.
Θέλετε έναν ηγέτη που να θυσιάζει τον εαυτό του για τη χώρα; Που έκανε στόχο ζωής την προσφορά στην πατρίδα μας; Και δικαιώνετε μέρα με την ημέρα σε όλα; Όπως το έκανε ο δικός μας, ο Αντώνης Σαμαράς, που δε δίστασε πουθενά για το καλό της Ελλάδας μας. Ή έναν πρωθυπουργό που είχε έναν και μόνο στόχο, μόνο έναν, την καρέκλα και το πώς θα παραμείνει σε αυτήν, θυσιάζοντας 4 χρόνια από τη χώρα για να μας φέρει σε χειρότερο σημείο, ξεπουλώντας ακόμη και την ίδια την έννοια της πολιτικής και ταυτίζοντάς τη με το ψέμα; Και πόσο ψέμα πια;
Θέλουμε έναν πρωθυπουργό – προσέξτε – που θα μας πει τα πράγματα όπως είναι και θα αντιμετωπίσει με ρεαλισμό, σχέδιο, δύναμη και πρόγραμμα την κατάσταση για να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο; Όπως ο πρόεδρός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει αποδείξει αυτό σε κάθε του βήμα, πορευόμενος με μόνο γνώμονα την αλήθεια. Ή έναν πρωθυπουργό που αλλοτρίωσε ακόμη και την ιδεολογία του, πουλώντας αριστερο-φροσύνη, παντρεύοντάς την με ακροδεξιές ιαχές και προχωρώντας το σύμφωνο συμβίωσης με την καρέκλα του, αναζητώντας κεντροαριστερές νύφες;
Θέλουμε στην Περιφέρεια έναν άνθρωπο που να ξέρει να πάει τον τόπο μπροστά, να έχει αποδείξει το έργο του και αυτό να έχει την ίδια γραμμή σε αυτή την πολιτική μάχη με όλους εμάς, όπως ο Παναγιώτης Νίκας; Ή έναν τύπο που κατάφερε να νοθεύσει το μέλλον της Περιφέρειάς μας;
Η Ελλάδα μας, λοιπόν, η Περιφέρειά μας και η Μεσσηνία μας δεν αξίζουν το λίγο…
Να συζητήσουμε για τη μαύρη επέτειο του αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πέρσι στην Τρίπολη; Ένα χρόνο μετά ο απολογισμός του συνεδρίου είναι μηδαμινός. Τίποτα από όλα αυτά που εξήγγειλε με περίσσεια υποκρισία ο κ. Τσίπρας δεν έχει πραγματοποιηθεί ή, τουλάχιστον, δρομολογηθεί.
Ο οδικός άξονας Τσακώνα – Καλό Νερό στις καλένδες, μιλάνε για το τελευταίο τρίμηνο του έτους και βλέπουμε.
Η μελέτη για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη κρυμμένη στα συρτάρια κάποιων υμετέρων, προίκα στον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο. Το έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2015 κατόπιν εντολής του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Κι έκτοτε δεν έκαναν τίποτα.
Το Φιλιατρινό φράγμα γεμίζει νερό, αλλά δίκτυα για να το εκμεταλλευτούμε δεν υπάρχουν.
Το Μηναγιώτικο φράγμα στο πουθενά.
Η μελέτη για τη βιωσιμότητα επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής εκτροχιασμένη.
Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε βέρτιγκο, κλειδωμένες στα συρτάρια τους οι μελέτες για την αναβάθμισή του.
Η δημιουργία υδατοδρομίων πνιγμένη στο βυθό των συμφερόντων και της ανικανότητάς τους.
Ένα χρόνο μετά όσο και να μην αρέσει σε κάποιους αυτή είναι η πραγματικότητα.
Αυτή είναι η Μεσσηνία που θέλουμε;
Αυτό αξίζει στον τόπο μας;
Ονειρεύομαι, επίσης, τη Μεσσηνία πρωταγωνιστή στην Πελοπόννησο και σε ολόκληρη τη χώρα. Πόλο έλξης μεγάλων τουριστικών επενδύσεων που θα αλλάξουν τη μορφή της στο μέλλον. Όπως έκανε ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. Και τοποθέτησε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Χρειαζόμαστε κι άλλους αντίστοιχους με τον καπετάνιο πατριώτες.
Θέλουμε τη Μεσσηνία μπροστάρη στον πρωτογενή τομέα.
Να μη συζητάμε κάθε χρόνο πόσα εκατομμύρια χάθηκαν από το ελαιόλαδο λόγω του δάκου ή άλλων ασθενειών. Να συζητάμε πόσα περισσότερα λίτρα λάδι εξάγαμε στο εξωτερικό, δίνοντας υπεραξία στην τσέπη του παραγωγού.
Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα πηγαίνουμε στην Κυπαρισσία, στην Πύλο, στη Μεθώνη, στην Κορώνη σε λιγότερο χρόνο από όσο χρειαζόμαστε για να πάμε σήμερα στη Σπάρτη και στην Κόρινθο. Με ασφάλεια και άνεση. Θέλουμε στο Λιμάνι της Καλαμάτας να προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια κάθε χρόνο.
Φαντάζομαι τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Καλαμάτα, στην Πύλο και στην Κυπαρισσία. Ονειρεύομαι την ανάδειξη των μοναδικών πολιτισμικών μας μνημείων. Όχι μόνο σε έργα υποδομών, που σαφώς είναι απαραίτητα. Αλλά και σε προβολή αυτού του τεράστιου πλούτου σε ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε λίγο την Αρχαία Μεσσήνη. Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνει τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης. Για να γίνει ο χώρος αυτός ελκυστικός σε επισκέπτες πρέπει να εργαστούμε όλοι για τη σωστή προβολή του. Ονειρεύομαι τη Μάνη αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας και του τόπου μας. Με υποδομές σωστές για να καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών. Με διατήρηση και ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής. Με λυμένο το πρόβλημα των απορριμμάτων. Χωρίς το καθημερινό άγχος της Δημοτικής Αρχής να μη γεμίσουν οι δρόμοι από σκουπίδια τη θερινή περίοδο.
Να είναι η Περιφέρειά μας η Περιφέρεια που θα γίνει σημείο αναφοράς για τα έργα που γίνονται εδώ, για τις υποδομές που δημιουργούνται, για την επόμενη μέρα, κι αυτή θα την κάνει ο Π. Νίκας. Να παλέψουμε για τον τόπο μας και να μη συμβιβαστούμε με τίποτε λιγότερο από ένα καλύτερο αύριο. Δυνατά για την Ελλάδα μας. Δυνατά για τη Μεσσηνία μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button