Αγροτικά

Μεσσηνία: Εντατικές εργασίες για «να νοικοκυρευτεί» και να λειτουργήσει σωστά το δίκτυο του ΓΟΕΒ

Η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, όπως ανέφερε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, έχει βάλει υψηλά τον πήχη στο θέμα της αγροτικής παραγωγής, των αρδευτικών έργων και της αναβάθμισης των υποδομών άρδευσης.

Με γνώμονα τα παραπάνω, ο κ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε ότι εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιούνται εργασίες στην άνω και κάτω ζώνη του ΓΟΕΒ Παμίσου. Ειδικότερα, γίνονται βελτιώσεις στο οδικό, το αρδευτικό, αλλά και στο στραγγιστικό δίκτυο. Στο αρδευτικό, μάλιστα, δίκτυο καθαρίζονται τα καναλέτα της κάτω ζώνης, καθώς και του κλειστού δικτύου στην άνω ζώνη, όπου παρατηρούνται πολλές διαρροές.

Πρόσθεσε δε ότι εκτός από τα πολλά προβλήματα  που υπάρχουν κάποιοι πραγματοποιούν και υδροληψίες, ενώ ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι «να νοικοκυρευτεί» όλο το δίκτυο.

Μιλώντας ο κ. Αναστασόπουλος για τις γεωτρήσεις, δήλωσε ότι από τις 61 που υπάρχουν στο ΓΟΕΒ, έπειτα από παρεμβάσεις αυτή τη στιγμή λειτουργούν 25, ενώ στόχος είναι να τεθούν όλες σε λειτουργία και στη συνέχεια να δημιουργηθούν αρδευτικά δίκτυα.

Για το ίδιο θέμα, στην Τριφυλία ανέφερε ότι υπάρχει εργολαβία ύψους 120.000 ευρώ με σκοπό να αναβαθμιστούν οι προβληματικές γεωτρήσεις, ενώ και εκεί γίνονται μελέτες για νέα, μικρότερα αρδευτικά έργα.

Κλείνοντας σημείωσε ότι για το ΓΟΕΒ εντάχθηκε έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ που αφορά στην αναβάθμιση όλων των δικτύων, ενώ ολοκληρώνεται και η μελέτη έργου, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα αναβαθμιστεί το κλειστό αρδευτικό δίκτυο του ΓΟΕΒ. Με αυτόν τον τρόπο, δε, θα εξοικονομηθεί νερό αλλά και ενέργεια.

Π.Μπ. στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button