ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Μεσσηνία: Επιστροφή του παραβόλου των 100 ευρώ για τους μετακλητούς εργάτες γης που δεν ήρθαν ζητούν οι παραγωγοί

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας σε ανακοίνωσή του ζητά την επιστροφή του παραβόλου των 100 ευρώ για τους μετακλητούς εργάτες γης που δεν ήρθαν.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Το μάζεμα τις ελιάς φτάνει στο τέλος  της,  σε μια χρόνια με παρά πολλά προβλήματα  που αντιμετωπίσαμε λόγω πανδημίας  με τους εργάτες γης. Και με  την προχειρότητα που αντιμετώπισε  το υπουργείο, το όλο θέμα εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα. Και τους αγρότες που κάλεσαν εργάτες γης να βγαίνουν η χαμένη για μια ακόμα φορά,  αφού ενώ κατέβαλαν παράβολα ύψους 100 ευρώ έκαστο για την απασχόληση μετακλητών εργατών γης, πολλοί τελικά απ’ αυτούς τους εργάτες δεν εισήλθαν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το παράβολο ύψους 100 ευρώ που προκαταβάλλει ο εργοδότης για κάθε πολίτη τρίτης χώρας, που ήθελε να απασχολήσει, το οποίο εισπράττεται υπέρ του δημοσίου και δεν επιστρέφεται. Πολλοί αγρότες προσκάλεσαν εργάτες γης με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για την πρόσκληση μετακλητών εργατών. Όμως  πολλοί από τους εργάτες είτε δεν εισήλθαν στην χώρα μας για εργασία, είτε δεν εργάστηκαν στον εργοδότη που τους προσκάλεσε, και σε πολλού απαγορεύτηκε η είσοδός τους στην Ελλάδα. Ζητήσαμε  από την κυβέρνηση να αναλάβει το υπουργείο το θέμα τον εργατών γης  χωρίς επιβάρυνση για τους αγρότες αλλά αρνήθηκαν. 

Ζητάμε την άμεση επιστροφής του  παραβόλου των 100 ευρώ, σε όσους αγρότες , που χωρίς την δική τους ευθύνη επιβαρύνθηκαν με το συγκεκριμένο ποσό, για κάθε έναν μετακλητό εργάτη γης που δεν ήρθε στη χώρα.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ    18/1/2021

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button