Τοπικά Νέα

Μεσσηνία: Προσλήψεις και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ζητούν οι γιατροί

Τις προτάσεις και τα αιτήματά τους για τη δημόσια υγεία στη Μεσσηνία και τη βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες εργάζονται παρουσίασαν στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, οι εκπρόσωποι της νέας διοίκησης του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας.

Αναλυτικά το Δ.Σ. έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα:

  1. Μαζικές προσλήψεις ιατρικού προσωπικού έτσι ώστε να καλυφθούν τα σημαντικά κενά σε όλες σχεδόν τις κλινικές και τα εργαστήρια του Νοσοκομείου. Επιτάχυνση των διαδικασιών κρίσης ιατρών ΕΣΥ.
  2. Ενίσχυση της μονάδας και της κλινικής COVID με πνευμονολόγους οι οποίοι στην συνέχεια θα στελεχώσουν την Πνευμονολογική Κλινική που θα πρέπει να δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας .
  3. Μονιμοποίηση όλων των υπηρετούντων επικουρικών ιατρών
  4. Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών (πχ γενικών ιατρών) για την κάλυψη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών για την μείωση του χρόνου αναμονής σε αυτό.
  5. Μεταφορά του Εμβολιαστικού Κέντρου εκτός Νοσοκομείου και αποκατάσταση της λειτουργίας των Τακτικών Ιατρείων.
  6. Βελτίωση των συνθηκών εφημέρευσης του ιατρικού προσωπικού.
  7. Αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας σε Νοσοκομείο περιφερειακής εμβέλειας με ανάλογη ενίσχυση όλων των τμημάτων του.
  8. Να θεσπιστεί ένα έτος υποχρεωτικής ειδίκευσης των ιατρών στα περιφερειακά νοσοκομεία έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών σε αυτά.

Το ΔΣ του Σωματείου Ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας θα συνεχίσει τις επαφές του με φορείς του τόπου με σκοπό την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑ!!!
    ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΟΥ…
    ΑΠΛΑ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ…ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΒΟΥΒΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΛΟ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟ ΜΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ , ΕΝΘΕΝ -ΚΑΚΕΙΘΕΝ!!!
    ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΜΗ η ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΖΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ..
    ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Τ Ω Ρ Α !!!

  2. Με την ανυπαρξία δρόμων σύνδεσης με μεγαλύτερα αστικά κέντρα, το νοσοκομείο είναι κρίσιμο όχι μόνο για την Τριφυλία αλλά για όλη την ΝΔ Πελοπόννησο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button