Τοπικά Νέα

Μεσσηνία: Στο λιμάνι της Καλαμάτας 46 μετανάστες για προσωρινή φιλοξενία

Παροχή βοήθειας από το Δήμο Καλαμάτας  – Φιλοξενούνται προσωρινά στο λιμάνι

Σαράντα έξι αλλοδαποί, εκ των οποίων 19 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 ανήλικοι, μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λ.Σ. σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 στο λιμένα Καλαμάτας. Τα ξημερώματα, εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή, σε συνέχεια εντολής του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, περισυνέλεξε 46 άτομα (με καταγωγή από Αφγανιστάν, Ιράν και Συρία) από ακυβέρνητο σκάφος, περίπου 90 ν.μ. νότια της Ζακύνθου.

Η κινητοποίηση του Δήμου Καλαμάτας ήταν άμεση. Ο Δήμος, με τη συνδρομή και της Π.Ε. Μεσσηνίας, προσέφερε νερό, τροφή και κλινοσκεπάσματα στους διασωθέντες συνανθρώπους μας, ενώ υπήρξε εγκατάσταση χημικών τουαλετών στο χώρο των αποθηκών του λιμένα, μέρος των οποίων διατέθηκε για την προσωρινή στέγασή τους από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι τις υπηρεσίες τους προσφέρουν από την πρώτη στιγμή και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Λόγω πανδημίας εφαρμόζονται όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ από ελέγχους που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ανάμεσα στα 46 άτομα εντοπίστηκαν 2 θετικοί στον κορωνοϊό.

Την προανακριτική διαδικασία έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button