Πολιτική

Μεσσηνία: Συλλυπητήρια μηνύματα πολιτικών, φορεών και άλλων προσώπων για τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Συλλυπητήρια μηνύματα, στα οποία υπογραμμίζεται η θλίψη για τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά και η απεριόριστη εκτίμηση για την έντιμη, γενναία και θετική στάση της στην πολιτική και στην επικοινωνία της με τους πολίτες και τους άλλους πολιτικούς, εξέδωσαν φορείς της Μεσσηνίας, πολιτικά και άλλα πρόσωπα. Μεταξύ άλλων μηνύματα δημοσιεύουν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος, η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Κατσούλης, ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Πάζιος, ο τέως γραμματέας νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Χρήστος Δημτσιούδης, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ
“Με την Φώφη Γεννηματά είχα συνεργαστεί κατ’ επανάληψη και έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ήταν ένας γλυκός άνθρωπος, με κοφτερό μυαλό, με θέσεις πάντα λογικές και τεκμηριωμένες, με σεβασμό στους αντιπάλους και αποτελούσε ένα φωτεινό παράδειγμα στον δημόσιο βίο της πατρίδας μας.
Εκφράζω τα βαθειά μου συλλυπητήρια προς τους οικείους της. Ας είναι ελαφρό το χώμα…”.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
“Εκφράζω τη βαθιά και ειλικρινή θλίψη μου για την απώλεια της Μεσσήνιας Προέδρου του “Κινήματος Αλλαγής”, Φώφης Γεννηματά. Θα μείνει στη μνήμη μας όχι μόνο ως μία πολιτικός που υπηρέτησε την πατρίδα και το δημόσιο βίο, με μέτρο, σύνεση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και ως μία γενναία γυναίκα.  Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΞΥΓΚΩΡΟΣ
“Συγκλονισμένοι από την είδηση της πρόωρης απώλειας της Μεσσήνιας Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φώφης Γεννηματά, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας.
Μια δυναμική γυναίκα, μια μαχόμενη πολιτικός, μια προσωπικότητα με αρχές, ήθος και πείσμα που σπανίζουν. Μια γυναίκα που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή του τόπου και δίνει κίνητρο στις επόμενες γενιές να πορευθούν με γνώμονα τις αξίες αυτές.
Την αποχαιρετούμε με συγκίνηση, αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά της δεν πρόκειται να λησμονηθεί.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της”.

ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
“Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφη Γεννηματά έπειτα από την σκληρή μάχη που έδινε για την υγεία της στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Μια γυναίκα δυναμική, γεννημένη μαχήτρια και πολιτικός με όραμα είναι μόνο κάποιοι χαρακτηρισμοί που αντικατοπτρίζουν την ζωή και τον χαρακτήρα της Φώφης.
Έχοντας διατελέσει υπουργός σε διάφορες κυβερνήσεις, αλλά και φέροντας το βαρύ όνομα του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να αφήσει το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στην εγχώρια πολιτική.
Ο πολιτικός και κοινωνικός διάλογος μαζί της ήταν πάντα εποικοδομητικός είτε συμφωνούσε είτε διαφωνούσε κάποιος μαζί της.
Ως ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, έχουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της Προέδρου, και ευελπιστούμε η προσωπικότητα της να γίνει παράδειγμα δυναμισμού, μαχητικότητας και ήθους.
Καλό παράδεισο!”

Τέως ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – Πρ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΤΣΙΟΥΔΗΣ
“Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα  αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της.
O Πολιτικός και κοινωνικός διάλογος είχε πάντα ενδιαφέρον μαζί της. Δεν θα ξεχάσουμε με πόση υπομονή άκουσε τους συντρόφους από ολόκληρη την Πελοπόννησο στην τελευταία διαδικτυακή μας συνάντηση πριν λίγο καιρό, αφουγκραζόμενη τις αγωνίες των νέων για το μέλλον της Παράταξης.
Πρόεδρε, Καλό κατευόδιο! Σε περιμένει ο Γιώργος Γεννηματας, σε περιμένει η Κακια και κάπου εκεί και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θα έχετε πολλά να πείτε…!”

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
“Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο εκφράζει την βαθιά του θλίψη και οδύνη για τον άδικο και πρόωρο χαμό της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.
Πάλεψε σθεναρά μέχρι την τελευταία στιγμή με την επάρατη νόσο και έδωσε δύναμη σε πολύ κόσμο που παλεύει με τον καρκίνο, αλλά κυρίως στάθηκε φωτεινό παράδειγμα για κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.
Υπερασπίστηκε εργασιακά δικαιώματα και αγωνίστηκε στο πλευρό του κόσμου της εργασίας, φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα των μη προνομιούχων και των αδυνάτων.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά και στους οικείους της και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΑΛ
“Η είδηση της απώλειας της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλη την χώρα. Η πολιτική ζωή του τόπου είναι από σήμερα φτωχότερη. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την βαθύτατη θλίψη μου. Η Φώφη Γεννηματά αποτέλεσε πρότυπο Γυναίκας, Μητέρας, Πολιτικού. Μια σύγχρονη γυναίκα ηγέτης παράδειγμα δυναμισμού και μαχητικότητας μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Δημοκρατικός χώρος, το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής της χρωστάνε πολλά. Είχα την τύχη ως μέλος της ΚΠΕ να αγωνιστώ μαζί της σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Η απώλεια της είναι μεγάλη και το κενό δυσαναπλήρωτο. Από σήμερα βρίσκεται μαζί με τους γονείς της και όλους τους μεγάλους στην γειτονιά των Αγγέλων. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της”.

Πρ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΖΙΟΣ
“H Ελλάδα από σήμερα είναι φτωχότερη.
Η Φώφη Γεννηματά αποτέλεσε υπόδειγμα αγωνίστριας με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και γενναιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή.
Γυναίκα, Μάνα, Πολιτικός πρότυπο.
Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη και το δικό της δημιούργημα το Κίνημα Αλλαγής της οφείλουν πολλά.
Αντίο Πρόεδρε!
Πήρες θέση εκεί ψηλά στο πάνθεον με τον Πατέρα σου, την Μητέρα σου, τον Ανδρέα, την Μελίνα και όλους τους Μεγάλους!
Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι τεράστια και το κενό δυσαναπλήρωτο! Η μαχητικότητα, ο δυναμισμός και η επιμονή του χαρακτήρα της, μαζί με τις αρχές και τις αξίες που πρέσβευε θα αποτελούν παράδειγμα και οδηγό για όλους!
Συλλυπητήρια και κουράγιο στους οικείους της”.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
“Η πολιτική ζωή της Χώρας μας είναι πολύ φτωχότερη από τη Δευτέρα. Η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της μια σπουδαία παρακαταθήκη όχι μόνο ως πολιτικός αλλά και ως άνθρωπος.
Η Φώφη Γεννηματά έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος.
Στους οικείους της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button